Retail analytics trends: voor de hele organisatie

Top 6 trends voor retail analytics

Top 6 trends voor retail analytics

Met de stijgende populariteit van data, onderzoeken ook retailers hun analytics kansen op dit gebied. Business Intelligence initiatieven maken in de retail ook een ontwikkeling door. Data krijgt steeds meer doorgang naar het management en medewerkers. Dit heeft tot gevolg dat de behoefte aan snelle, eenvoudige en mobiel-vriendelijke hulpmiddelen groeit. Informeert u zich met deze whitepaper over de 6 trends in retail analytics. Hieronder staan alvast de eerste 3 trends beschreven.

1.      Analytics is niet alleen bruikbaar voor analisten

Self-service analytics is niet alleen bedoeld voor analisten. Ook niet-analisten, zoals storemanagers en boekhouders worden steeds bekender met de berdrijfsdata. Door de data te visualiseren kunnen vragen die spelen snel worden beantwoord. Voor grote retailorganisaties is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van geavanceerde voorspellende analyses. Lees in de whitepaper meer voorbeelden.

2.      Is mobile analytics al volledig gerealiseerd?

Het werven van bruikbare inzichten is nog niet altijd mogelijk op een mobiel apparaat op locatie. Terwijl retailers vaak wel afhankelijk zijn van mobile analytics. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inzicht in de productvoorraad. Met mobile analytics ziet een medewerker direct of een product op voorraad is of niet. Aan de hand van een tablet of telefoon kan mobiele data per dag of uur bijgewerkt worden.

3.      Internet of Things (IoT) past het shopgedrag aan

Producten, websitebezoeken en voorraad displays zijn allen voorzien van sensoren die data voor u verzamelen en rapporteren. Aangezien internet tegenwoordig overal beschikbaar is en het aantal mobiele apparaten stijgt, groeit het aantal actiewaardige inzichten ook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het begrijpen van shopgedrag, welke marketingtechnieken in welke winkel het beste werken en om in contact met consumenten te komen.

Retail analytics inzetten voor uw voordeel

Bent u benieuwd naar de overige 3 trends? U leest ze in deze whitepaper. Speelt uw organisatie al in op self-service analytics, mobile analytics of Internet of Things (IoT)? Kom in deze whitepaper meer te weten over de retail analytics trends. Lees meer over hoe u deze trends kunt inzetten en implementeren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Self Service BIBusiness AnalyticsRetail & Consumer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Business Analytics :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Retail & Consumer :  De retailer van de toekomst zet klantdata centraal

Retail is één van de meest competitieve markten. De winsten staan onder druk, nieuwe webshops kapen klanten weg voor de neus van traditionele retailbedrijven en faillissementen zijn aan de orde van de dag. Wilt u de concurrentie voorblijven? In deze whitepaper leest u hoe u met integratie van fysieke winkels en webshops, analytics en omnichannel de band met de klant verbetert.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.