Resultaten Nationale HRM enquete

Hoe is bij bedrijven het strategisch HRM-beleid?

Hoe is bij bedrijven het strategisch  HRM-beleid?

Bij 50 procent van de onderzochte organisaties is de vertaling van organisatiestrategie naar meetbare HRM-doelen nog niet goed geregeld. De inzet van HRM-instrumenten op het gebied van performance van personeel is niet veel beter geregeld. Een heldere structuur voor de kwaliteitsverbetering ontbreekt en er zijn vaak geen meeteenheden om de dienstverlening van HRM te meten. Hierdoor blijft bij veel organisaties de vraag of HRM-instrumenten bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

In de HRM enquête zijn organisaties gemeten in de richting van strategisch HRM-beleid. Dit is gedaan aan de hand van vijf pijlers:

  • Strategie en Beleid
  • HRM en Leiderschap
  • Processen
  • Medewerkers
  • Waardering Personeel

Lees gratis de volledige HRM enquête resultaten waarin de bovenstaande pijlers behandeld worden. Tevens wordt er een stappenplan aangeboden wat kan helpen bij het structureel verbeteren van de HRM-afdeling.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HRM bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HRM :  Investeer in mensen en verhoog productiviteit

Organisaties investeren al jaren in allerlei tools en apps die ervoor moeten zorgen dat de productiviteit stijgt en mensen beter gaan samenwerken. Maar investeren we wel genoeg in onze medewerkers? Zijn we wel interessant voor nieuwe werknemers? Deze whitepaper neemt je mee naar de digitaal vitale organisatie en beschrijft 8 kernwaarden die zorgen dat de organisatie productiever en innovatiever wordt.

Lees verder

HRM :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.