Relatiegegevens identificeren

Kennis is de sleutel tot identificatie

Kennis is de sleutel tot identificatie

Het goed verwerken van relatiegegevens is voor steeds meer organisaties een prioriteit geworden. Denk hierbij aan het ontdubbelen van bestanden, online zoeken, invoercontrole of het samenvoegen van dubbele gegevens. Het is de bedoeling dat relaties al dan niet als gelijken geïdentificeerd worden. Voor een gedegen en nuttige uitspraak, over de overeenkomsten te kunnen doen, is toegevoegde kennis belangrijk. Kennis over de relatiegegevens en de omgeving en cultuur waarin de relatiegegevens voorkomen. Deze kennis moet worden verzameld en vastgelegd en in de identificatiemethode worden bijgevoegd.

Het gebruiken van traditionele methoden
Bij het gebruik van identificatiemethoden als het matchen van codes, trefwoorden, postcode- en huisnummer in combinatie met bijvoorbeeld een geboortedatum is in veel gevallen onbetrouwbaar en niet specifiek genoeg. Met een traditionele methoden zoeken kent veel nadelen. Vaak worden er niet relevante relaties gevonden en de daadwerkelijk gezochte relaties worden helemaal niet gevonden.

Mathematische vergelijking
Een mathematische vergelijking is een vergelijking van relaties gebaseerd op een overeenkomst in het aantal en de volgorde van bepaalde letters. Echter is er door een gebrek aan kennis over de betekenis van de relatie gegevens. Hierdoor zijn er vaak onterecht gevonden en onterecht niet gevonden matches.

Download de factsheet
Is kennis daadwerkelijk de sleutel tot identificatie? Lees meer in de volledige factsheet over de identificatie van relaties in een database. Daarnaast gaat de factsheet nog verder in op betekeniscategorieën, landspecifieke regels en alternatieve identificatiemethodes. Download het document geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.