Regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen

Hulp bij het bepalen van de juiste regeling bedrijfsvoertuigen

Hulp bij het bepalen van de juiste regeling bedrijfsvoertuigen

De fiscale bijtelling van vervoersmiddelen is een belangrijk onderwerp bij de belastingdienst. De laatste jaren is de controle op het privégebruik van voertuigen terwijl daar niet voor wordt betaald behoorlijk toegenomen.  Bij de werkgever en werknemer ligt een relatief zware bedrijfslast waarbij aangetoond moet worden dat een bedrijfsvoertuig niet voor privédoeleinden wordt gebruikt.

Een aantal mogelijkheden om te voorkomen dat er door de belastingdienst een boete wordt opgelegd voor privégebruik van een bedrijfsvoertuig zijn onderstaande:

  • Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik
  • Bestelauto uitsluitend geschikt voor goederenvervoer
  • Doorlopend afwisselend gebruik bestelauto
  • Bestelauto buiten werktijd niet te gebruiken
  • Privégebruik auto verboden
  • Verklaring “geen privégebruik”
  • Op kalenderbasis maximaal 500 kilometer privé
  • Bijtelling vanwege privegebruik

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet waar rekening mee gehouden dient te worden om geen naheffing en/of boete van de belastingdienst te krijgen door privégebruik van een bedrijfsvoertuig. Bovenstaande punten worden in de whitepaper uitgebreid toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Organisatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatie :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Organisatie :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.