Redesigning work creates a smarter workforce

Vier trends die ons werk fundamenteel veranderen

Vier trends die ons werk fundamenteel veranderen

We snappen steeds meer van mensen, wat hen goed maakt in wat ze doen, als individu en als groep. Daarnaast zorgen technologische ontwikkelingen dat medewerkers meer dan ooit toegang hebben tot een wereld van informatie, en overal en met iedereen kunnen communiceren en samenwerken. Die beide trends bij elkaar maken dat werk en onze visie op werk snel veranderen.

Want heeft een top-down managementstijl nog wel zin in een organisatie waar informatie overal beschikbaar is en iedereen elkaar kan bereiken? Is het niet veel slimmer om gebruik te maken van bottom-up en de organisatie flexibeler en sneller te maken?

In deze whitepaper worden vier trends besproken die ons werk fundamenteel veranderen.

  1. Social Business
  2. Big Data
  3. Mobiele technologie
  4. Zelfstandige Kenniswerkers

Social business – overal kunnen communiceren zorgt dat organisaties platter worden, gemakkelijker kennis delen en expertise opbouwen, zowel binnen de organisatie als over de grenzen van hun firewalls heen.

Big data – grote organisaties baseren hun recrutering en talent management inmiddels steeds meer op wat statistici hen aandragen. Een ontwikkeling die het HR-vak ingrijpend gaat veranderen.

Mobiele technologie – inmiddels heeft 75% van de wereldbevolking een mobiel device. Dat biedt ongekende kansen voor ontwikkelende landen.

Zelfstandige kenniswerkers – nu het menselijk kapitaal steeds belangrijker is voor de economie, gaan ook steeds meer mensen anders aankijken tegen hun eigen waarde en kiezen voor andere werkvormen dan het klassieke dienstverband.

Download de whitepaper
Hoe kun je als organisatie zo inspelen op deze trends dat je echt een ‘Smarter Workforce’ bouwt als basis van duurzaam succes? Wilt u meer te weten komen over Smarter Workforce? Deze whitepaper gaat dieper in op de 4 bovenstaande besproken trends en wat Smarter Workforce nou eigenlijk is en wanneer je het Smarter Workforce kan/mag noemen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom HNW TrendsSocial CollaborationMobiliteitTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Trends :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

HNW Trends :  Enterprise Collaboration Playbook

Bij de meeste bedrijven is social Collaboration niet meer weg te denken. Hierbij is het wel belangrijk om vooruit te blijven denken. Effectief communiceren en samenwerken en innoveren op nieuwe gebieden. Hiermee ontstaat een nieuwe organisatiecultuur, waarbij bedrijven snel kunnen reageren en de concurrent voor blijven. Lees in dit uitgebreide playbook alle stappen die belangrijk zijn bij een social enterprise.

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.