Quarterly Digital Intelligence Briefing

Gepersonaliseerde marketing: Het nut, de ROI en kansen

Gepersonaliseerde marketing: Het nut, de ROI en kansen

Vandaag de dag delen consumenten meer dan ooit informatie over wat hen bezig houdt, hun interesses en verlangens.  Door deze verandering in consumentengedrag worden deuren geopend voor marketing op persoonlijk niveau.

Op dit moment is slechts een kleine hoeveelheid bedrijven in staat om zich te richten op realtime en gepersonaliseerde content in marketingacties.

In het onderzoek is aan marketeers gevraagd wat de huidige status is bij het personaliseren van content bij bedrijven. Hierbij is de volgende lijst naar voren gekomen:

  1. 34% Persoonlijke data
  2. 24% Gebruikersvoorkeuren
  3. 24% Browser geschiedenis
  4. 21% Aankoophistorie
  5. 19% Gedrag op de website(s)
  6. 6% Social Graph data

In het onderzoek worden op basis van bovenstaande gegevens vergelijkingen gemaakt met diverse relevante aspecten bij het aantonen van het nut van personalisatie. Zo wordt onder andere de Return On Investment (ROI) behandeld per bovengenoemd item.

Lees gratis het rapport waarin uiteengezet wordt wat de status is van marketing op persoonlijk niveau en wat hierin nog kansen zijn. Daarnaast zijn alle onderzoeksresultaten terug te vinden in het document en wordt de toekomst van het personaliseren tegen het licht gehouden. Door grafieken en diagrammen worden de onderzoeksresultaten ondersteund.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Marketing Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.