Quality of Service & Quality of Privacy

De rol van Quality of Service en Quality of Privacy bij een ESB infrastructuur

De rol van Quality of Service en Quality of Privacy bij een ESB infrastructuur

Bij een Service-Oriented Architecture (SOA) is het noodzakelijk om contracten te gebruiken tussen de verschillende participanten. In een simpel SOA contract wordt besproken welke formaten en protocollen gebruikt worden.
Afgezien van dit standaard contract hebben IT professionals contracten nodig op twee brede gebieden: De Service-Level Agreement (SLA) en security. Vanuit het perspectief van security omvat het contract vier gebieden:

  • Auth-end
  • Auth-Z
  • Encryptie van privacy
  • Controle en loggen
  • Preventie tegen het verlies van data en het lekken van data

Lees de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt welke rol Quality of Service (QoS) en Quality of Privacy (QoP) spelen bij een ESB infrastructuur.
 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.