Project Portfolio Management: A Song Without Words?

Dicht het traditionele gat met Project Portfolio Management

Dicht het traditionele gat met Project Portfolio Management

Project Portfolio Management is de brug tussen traditioneel operations management en project management. Voor een bedrijf dat afhankelijk is van het succes van een project is een goed bouwde brug, gebouwd op een goede fundering, gewenste weg. Vooral om het traditionele gat tussen operations en projects management de dichten.

Voor Project Portfolio Management zijn extra eigenschappen een vereiste. De mogelijkheid om projecten toe te voegen of een uittreksel te maken voor een “wat als” analyse is erg belangrijk. Er moeten criteria geplaatst kunnen worden bij projecten. Zodat de voordelen geëvalueerd kunnen worden voor het eventueel toevoegen van een nieuw project.

Harvey Levine, de schrijver van deze whitepaper, trekt vragen bij de vernieuwde concepten van Project Portfolio Management. Hoe is de waarde van een project vast te stellen? De volgende verzoeken van soorten informatie kwamen naar voren onder het begrip Project Portfolio Management:

  • Zoek uit welke voorgetelde projecten hebben de hoogste waarde voor het bedrijf en moeten daarom voorrang krijgen in het toewijzen van de resources?
  • Evalueer voorgestelde projecten met betrekking tot de impact op de totale Portfolio en dan specifiek de resource beschikbaarheid en de performance van andere projecten.

De vraag bij de bovenstaande punten is: hoe wordt de “waarde”en de “impact” bepaald?

Lees gratis de volledige whitepaper over Project Portfolio Management waarin de schrijver verder in gaat op strategisch plannen, risico assessment en het implementeren van Project Portfolio Management.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.