Programmamanagement leidt tot betere projectresultaten

Maak veranderingsprojecten tot een succes met Programmamanagement

Maak veranderingsprojecten tot een succes met Programmamanagement

Organisaties moeten juist nu in staat zijn om belangrijke veranderingsprojecten tot een succes te maken. Het succes van een organisatie hangt voor een groot deel af van het vermogen zich aan te passen aan de marktomstandigheden. Veel organisaties realiseren dat een andere wijze van aansturing noodzakelijk is. Projecten moeten deel uit maken van veranderingsprogramma’s. Programmamanagement wordt hiervoor steeds vaker toegepast.

De opkomst van het Programme Management Office (PMO) en het groeiende belang van beheersing van projecten was voor KPMG aanleiding een internationaal onderzoek naar programmamanagement uit te voeren. Het onderzoek richt zich op:

  • Succes- en faalfactoren voor programma’s en projecten
  • Inbedding van programmamanagement in de organisatie
  • Methodieken voor programmamanagement
  • De toegevoegde waarde van het Programme Management Office voor het succes van projecten.

Lees meer over het onderzoek naar programmamanagement waarin het onderzoek met de bovenstaande punten verder uiteengezet is. Het onderzoek is ondersteund door middel van voorbeelden en grafieken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Organisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.