Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Hoe werk je slimmer, niet harder?

Hoe werk je slimmer, niet harder?

Het goede nieuws is dat de economische vooruitzichten er voor het komende jaar goed uit zien. Volgens het CPB komt de groei dit jaar uit op meer dan 2,5%. Voor het eerst in 10 jaar zit de economie weer eens in de lift en kunnen organisaties weer denken aan meer winst en omzet. Dit is allemaal goed nieuws, maar het brengt ook een belangrijke uitdaging met zich mee: hoge werkdruk bij medewerkers. Hoe kun je de productiviteit verhogen door slimmer te werken en niet harder? Deze whitepaper geeft je 10 quick wins om dit aan te pakken.

Voorkom hoge werkdruk bij medewerkers

Een hoge werkdruk kan ontstaan als gevolg van groeiende en steeds veeleisendere klantvragen, maar ook door een tekort aan medewerkers. Hierdoor willen we meer bereiken met hetzelfde aantal medewerkers (of soms minder). Hoe verhoog je de productiviteit zodat ze nog meer uit hun werkdag kunnen halen? Hieronder alvast 3 van de 10 quick wins voor je op een rij:

1.      Vervang verouderde IT-systemen

Eén van de grootste energieslurpers bij bedrijven is het werken met verouderde IT-systemen. Het werkt niet alleen traag voor medewerkers, het kost werkgevers ook veel in onderhoud.

2.      Effectiever vergaderen

Er valt veel tijd te besparen door een vergadering op afstand te organiseren in plaats van fysiek op kantoor. Door bijvoorbeeld een Skype-vergadering te organiseren kan je elkaar toch zien en heb je geen reistijd.

3.      Ga anders en vooral beter samenwerken

Stap eens uit je comfort zone en praat eens met iemand anders van de afdeling of misschien zelfs buiten je afdeling. Maak gebruik van ieder zijn sterke punten en denk niet meer in hiërarchische belemmeringen. Hoe kan je dan beter samenwerken? Denk bijvoorbeeld aan de samenwerkingsapplicatie Microsoft Teams.

Productiviteit verhogen binnen de organisatie

Wil jij ook een productiviteitsslag maken? Ga vandaag nog aan de slag met deze 10 quick wins om de productiviteit binnen je organisatie te verhogen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementHNW AlgemeenProject ManagementWerkgeverschapMedewerkerstevredenheid bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Maak een eind aan weerstand tegen nieuwe tools

Het management en de IT-afdeling zijn razend enthousiast over de mogelijkheden van de nieuwe software, maar op de werkvloer is er echter weinig enthousiasme te bemerken. In tegendeel, er is weerstand tegen de nieuwe software. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers de nieuwe tools omarmen en optimaal gaan gebruiken? Door in de eerste plaats aandacht te besteden aan een adoptiestrategie.

Lees verder

Strategisch Management :  Bedrijven samenvoegen: 5 zaken die je niet mag vergeten

Wanneer een bedrijf wordt overgenomen of fuseert met een andere onderneming gaat dit altijd gepaard met een hoop onzekerheid en veel verandering. Ontdek in deze whitepaper waarom het ook belangrijk is om technologie en de mens voldoende aandacht te geven in dit proces. Zo benut je alle capaciteit binnen de organisatie ten volle, draag je bij aan lagere kosten en haal je meer waarde uit de overname.

Lees verder

HNW Algemeen :  De voordelen van een digitale werkplek

Wat is nieuw? Iedereen wil tijd-, device- en plaatsonafhankelijk werken via de cloud. Maar nog niet elke organisatie faciliteert dit voor zijn medewerkers. Welke stappen moet een werkgever doorlopen om de ideale werkomgeving te creëren voor zijn werknemer? Wat is de impact van bepaalde situaties en hoe kan je dit voor zijn? Lees het allemaal in deze whitepaper.

Lees verder

HNW Algemeen :  In 5 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin lees je wat een moderne werkplek is en hoe je deze op een succesvolle manier aansluit op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Project Management :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Werkgeverschap :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Werkgeverschap :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Medewerkerstevredenheid :  Samenwerken kan 5 keer beter

Bij veel bedrijven zijn e-mail, grote tafels en traditionele telefoons nog de primaire samenwerkingsplatforms. Omdat intern en extern steeds meer wordt samengewerkt voldoen deze tools alleen niet meer. In deze whitepaper leest u welke 5 obstakels u kunt wegnemen en u in uw bedrijf een efficiënte, effectieve en prettige samenwerking garandeert.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.