Processen verbeteren kan op deze 5 manieren

Doorlopend verbeteren

Doorlopend verbeteren

Hoe vaag de term ‘doorlopend verbeteren’ ook klinkt, het wordt veel gebruikt in het huidige bedrijfsleven. Doorlopend processen verbeteren heeft tot doel de klanttevredenheid te verhogen en interne kosten te besparen. Door naar bestaande processen te kijken en het overschot te elimineren, komt het bedrijf tot een efficiënter en effectiever proces.

5 manieren om processen te verbeteren

De volgende 5 praktische benaderingen zijn een richtlijn voor verbetering van het proces:

  1. Groepeer dezelfde soort activiteiten
  2. Voer processen parallel uit
  3. Ontwikkel procesvarianten

Benieuwd naar de laatste 2 manieren waarop u organisatieprocessen kunt verbeteren? Deze leest un in de whitepaper waarin alle 5 de wegen naar procesverbetering uitgebreid worden beschreven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Business Process Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Process Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.