Procesmanagement voor de ongestructureerde processen

Ongestructureerde processen beheersen met Human Proces Management Software

Ongestructureerde processen beheersen met Human Proces Management Software

Een bedrijfsproces is een verzameling gerelateerde, gestructureerde activiteiten of taken die mensen, applicaties, bedrijfsgebeurtenissen en organisaties raken die resulteren in een dienst of product die voldoet aan de behoefte van een klant. Door de toenemende aandacht op processen is Business Process Management (BPM) ontstaan. Deze vorm van procesmanagement omvat het begrijpen, visualiseren en controleren van bedrijfsprocessen.

Procesmanagement van ongestructureerde processen

De meest kritische en tijdrovende component in ongestructureerde processen zijn het samenbrengen van de juiste context en het proces en de gegevens tezamen met de communicatie en coördinatie. Een Human Proces Management System is een systeem waarmee alle procesgerelateerde informatie kan worden gemanaged en waarmee de proceseigenaren en deelgenoten een end-to-end zichtbaarheid en controle verkrijgen over het verloop van het proces.

Uitdagingen bij ongestructureerde processen

Het besturen van een ongestructureerd proces doet een intensief beroep op de mogelijkheden voor vastlegging en beheer:

  • Menselijke interactie
  • Informatie
  • Onzichtbare beslissing
  • Dynamiek

Meer over BPM en HPMS

Download de whitepaper waarin een inleiding wordt gegeven op het beheersen van ongestructureerde processen. In de whitepaper komen verschillende begrippen aan bod. Business Process Management (BPM), Human Process Management Software (HPMS) en ActionBase zijn de belangrijkste.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.