Procesmanagement in marketing

Hoe krijgt marketing meer proceskennis?

Hoe krijgt marketing meer proceskennis?

De fundamentele elementen van marketingmanagement zijn de laatste decennia onveranderd gebleven, hoewel de opkomst van Business Process Management (BPM) in de meeste bedrijven nieuwe eisen stelt aan marketingafdelingen. Deze whitepaper beschrijft hoe marketingafdelingen hun procesmanagement beter op orede kunnen krijgen. Alles begint bij het opdoen van proceskennis. 

5 tips voor marketeers om beter te worden in procesmanagement

Veel marketingmanagers richten zich vooral op het vormen van ideeën over wat klanten nodig hebben, de producten die ze aankunnen en de creatieve oplossingen om de twee samen te brengen. De fundamentele elementen van marketingmanagement zijn de laatste decennia onveranderd gebleven. Maar tegelijk worden ook nieuwe eisen gesteld aan marketingafdelingen door de opkomst van BPM. Lees in deze whitepaper 5 manieren waarop marketingadfelingen inzicht kunnen krijgen in hun bestaande processen, en hun procesmanagement kunnen verbeteren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business Process ManagementMarketing Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Process Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.