Procesmanagement = procesgericht organiseren!

Stap 3: Processen Structureren

Stap 3: Processen Structureren

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “Processen Identificeren” derde stap is. Het bedrijf streeft bij het structureren van de processen naar het ontwikkelen van een proceshuis (procesarchitectuur).

Vaak ontstaat er verwarring binnen een organisatie over welke processen er aanwezig zijn. Er moet duidelijkheid en overeenstemming zijn over primaire processen, hoofdprocessen, secundaire processen en het procesmanagement.

Een proces kan door middel van verschillende methoden worden gestructureerd. Twee van deze methoden zijn:

  1. De indeling van de processen af laten hangen van richtlijnen van een externe norm.
  2. Voor de gehele organisatie het primaire proces en de bijbehorende hoofdprocessen vast stellen.

Download de volledige whitepaper
Download geheel vrijblijvend “Stap 3: Processen structureren” uit de serie whitepapers waarin de twee bovenstaande stappen uiteengezet worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.