Private GSM in de zorgsector?

PGSM: nieuwe techniek in mobiele communicatie

PGSM: nieuwe techniek in mobiele communicatie

PGSM is een relatief jonge ontwikkeling in de mobiele communicatie. PGSM staat voor Private GSM. Het is een techniek waarvan je ziet dat het steeds meer terrein wint ten opzichte van technieken als Wireless WAN/Wifi en DECT.  Veel leveranciers zien PGSM als vervanger voor deze technieken. Het is geen techniek die andere technieken vervangt of opvolgt, maar een nieuwe techniek met nieuwe mogelijkheden.

Private GSM heeft duidelijke voordelen boven andere technieken, met name als er sprake is van een relatief groot gebied waar bereik (radiodekking) moet worden geboden met relatief weinig mobiele toestellen en/of waar sprake is van inpandig (of on-site) gebruik gecombineerd met gebruik van het mobiele netwerk van een mobiele provider (GSM/UMTS).

PGSM in de zorgsector
PGSM is een nieuwe ontwikkeling met veel potentie, zo ook voor de zorgsector en door het toepassen van smartphones, tablets of pc’s. Voor de zorgsector zijn er nog wel een aantal uitdagingen. Onder andere het koppelen met de diverse zorgsystemen, verpleeg(op)roepsystemen of alarmeringssystemen, zoals mag blijken uit de verschillende implementaties die nu gaande zijn.

In deze whitepaper zal kort uit de doeken worden gedaan wat de verschillen zijn in techniek en functionaliteiten, wat de mogelijkheden zijn, de laatste ontwikkelingen en zet de sterke en verbeterpunten op een rijtje.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieUnified CommunicationsTelefonische BereikbaarheidZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Unified Communications :  Unified Communications: kostenbesparing, klanttevredenheid en flexibiliteit

Organisaties worden steeds meer bewust van het feit dat snelle communicatie nodig is binnen een 24-uurs economie. Zeker om de concurrentie voorsprong te houden. Een goed geïmplementeerd communicatieplatform draagt direct bij aan het succes van uw organisatie. Deze whitepaper neemt u mee in de ontwikkelingen van Unified Communications en geeft een aantal tips voor een optimale implementatie van Unified Communications.

Lees verder

Zorg :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.