Praktisch stappenplan AVG voor retailers

Aan welke knoppen moet je draaien?

Aan welke knoppen moet je draaien?

Retailers beschikken over enorm veel klantdata. Denk aan klantendatabases, feedbackformulieren, e-mailcontent, CCTV-beelden en records van loyaliteitsprogramma's. Vanaf 25 mei zullen ze daar een stuk zorgvuldiger mee om moeten gaan, want dan wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR) gehandhaafd. Waarschijnlijk was je al begonnen, zo niet is er werk aan de winkel! Gewapend met dit praktische stappenplan zorg je dat jouw bedrijf AVG-proof wordt. Het geeft bij elke stap voorbeelden van tools, resources en functies in veelgebruikte Microsoft-oplossingen die je kunt gebruiken om aan de vereisten te voldoen.

In vier stappen AVG-compliant

De AVG is geen eenvoudige wet, daarom is het handig om structuur aan te brengen in de route naar AVG-compliancy. Deze reis verloopt via vier tussenstations:

  • Identificeren: stel vast welke persoonsgegevens je hebt en waar ze zijn opgeslagen.
  • Beheren: controleer hoe persoonsgegevens worden gebruikt en benaderd.
  • Beveiligen: stel beveiligingscontroles in om kwetsbaarheden en gegevensschendingen te voorkomen, te ontdekken en erop te reageren.
  • Rapporteren: onderneem actie op gegevensverzoeken, rapporteer inbreuk op gegevens en bewaar vereiste documentatie.

Het begint met een analyse: heeft jouw bedrijf privacygevoelige gegevens van EU-inwoners of ben je van plan om ze te verzamelen? Dan moet je voldoen aan de AVG. De wetgeving geldt niet alleen voor persoonsgegevens opgeslagen binnen de EU: de wet is ook van toepassing op gegevens die zijn verzameld, verwerkt of opgeslagen buiten de EU als deze gegevens zijn gekoppeld aan inwoners binnen de EU.

Technologie die je helpt privacy te beschermen

Er zijn verschillende Microsoft technologiën die je helpen om AVG compliancy te bereiken. Zo kun je met Azure Role-Based Access Control (RBAC) toegang tot je cloud omgeving organiseren. Zo kun je toegang verlenen op basis van de aan de gebruiker toegewezen rol, waardoor het voor jou makkelijker wordt om gebruikers alleen de machtigingen te verlenen die ze nodig hebben voor hun werk. Onbevoegden krijgen daarmee bijvoorbeeld geen toegang tot privacygevoelige informatie waar zij geen rechten op hebben.

Bijtijds voldoen aan de wettelijke eisen

Dit lijvige artikel gaat dieper in wat de wetgeving voor retailers betekent, maar blijft altijd laagdrempelig. Dit handige stappenplan staat boordevol tips hoe je met Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility + Security, Office 365 en Windows 10 AVG-proof wordt. Download het stappenplan en voldoe bijtijds aan de verplichtingen die de AVG stelt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Innovatie in de retailRetail TechnologyInstore & Online bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie in de retail :  Dichter bij je klanten met assortimentsoptimalisatie

Wil jij trouwe klanten, snel inspelen op veranderende wensen én je concurrenten voorblijven? Dan is het noodzakelijk om inzicht te hebben in alle data binnen de organisatie. Deze data zorgen er namelijk voor dat jij op de juiste manier jouw producten aan de juiste klantgroep kan aanbieden. Assortimentsoptimalisatie is daarbij een mooi hulpmiddel. Wat het precies is, dat lees je hier.

Lees verder

Innovatie in de retail :  5 aandachtspunten bij de migratie naar een nieuw e-commerce platform

Online technologie verandert continu, daarom is het belangrijk om als retailer te blijven ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een nieuw e-commerce platform. Een migratie naar een nieuw e-commerce platform heeft behoorlijk wat invloed op jouw organisatie. Een goede voorbereiding is dus essentieel! Deze whitepaper licht vijf aandachtspunten uit die jou kunnen helpen bij dit proces.

Lees verder

Retail Technology :  8 E-commerce trends voor 2019

De e-commerce markt is constant aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk om de trends op dit gebied op de voet te volgen. Benieuwd wat de e-commerce trends voor 2019 zijn en wat ze beteken voor jouw organisatie? In deze whitepaper komen 8 e-commerce trends voor 2019 naar voren.

Lees verder

Instore & Online :  Digitale Transformatie in het verkoopproces

Digitalisering heeft ervoor gezorgd dat markten transparanter zijn geworden. Consumenten hebben bij de oriëntatie op een aankoop oneindig veel informatie tot hun beschikking. De macht is hierdoor bij de consument komen te liggen. Kortom, we zitten in een kopersmarkt. Als retailer is het daarom steeds belangrijker geworden dat je je klant begrijpt, zodat je hen zo goed mogelijk kunt voorzien in hun behoefte. Veel organisaties roepen weliswaar dat de klant centraal staat, maar in de praktijk blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees verder

Instore & Online :  Aan de slag met Data-driven Customer Engagement

Retailers staan voor de uitdaging om een ultieme ‘customer experience’ te bieden. Deze klantervaring kun je echter alleen realiseren wanneer je huidige, potentiële en ex-klanten goed kent. Inzicht krijgen in de motivaties van een klant door informatie en gedrag goed te interpreteren is daarbij essentieel. Maar hoe bouw je zo’n ‘360 graden klantbeeld’ op?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.