PPI is de opening naar een nieuwe pensioenmarkt

Transparantie is het codewoord, PPI de oplossing

Transparantie is het codewoord, PPI de oplossing

Onderzoek toont aan dat de houding van verzekeraars en pensioenfondsen ten opzichte van PPI (premiepensioeninstellingen) ambivalent is. Een PPI (premiepensioeninstelling) biedt de mogelijkheid om volledig los te komen van alle pensioenballast van bestaande tweepijlervormen. Met een PPI is het mogelijk om transparant te zijn over inleg, kosten en vermogensopbouw. Daarnaast is een PPI de kern van afzonderlijke elementen zoals:

  • Vermogensbeheer
  • Verzekeringen
  • Administratie en ICT
  • Distributie en communicatie met werkgevers en deelnemers

Lees het gratis artikel waarin uiteen gezet wordt wat de voordelen van een PPI (premiepensioeninstelling) zijn. Daarnaast wordt aangegeven op welke manier van deze voordelen optimaal gebruik gemaakt kan worden en aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financieel ManagementFinancieel ManagementFinanciele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financieel Management :  De blockchain hypotheek

De blockchain, het systeem achter digitale munten als bitcoin, kan een revolutie in de financiële wereld teweegbrengen. Zo wordt het afsluiten van een hypotheek makkelijker en bovendien minder riskant. Hoe wordt u zelf succesvoller door deze technologie in te zetten?

Lees verder

Financiele Dienstverlening :  Bereid je voor op het einde van LIBOR

De fraudeschandalen met de traditionele benchmarks als LIBOR en EURIBOR sloegen in als een bom. Het systeem moest beter en transparanter. Daarom is vanaf 1 januari 2018 de financiële sector gehouden aan de Benchmark Regulation. Dit heeft een grote impact op de IT, producten en processen van financiële instellingen. In deze whitepaper lees je hoe je daarmee omgaat.

Lees verder

Financiele Dienstverlening :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.