Portfolio Management en The Sin of annual budgeting

Traditional Budgeting vs. Roling Forecasting

Traditional Budgeting vs. Roling Forecasting

Wat is een portfolio? Een portfolio is een verzameling van componenten die samen zijn gegroepeerd om het effectieve management te faciliteren en zo de strategische doelstellingen te bereiken. Deze componenten kunnen bestaan uit: projecten, programma’s, producten of andere investeringen. Portfolio Management heeft als doel om de portfolio strategie te definiëren. Dit realiseert een bedrijf door het verbeteren van de middelen, waardoor een investering wordt gerealiseerd. Een middel kan bijvoorbeeld zijn: de mens, geld, goederen, tijd en apparatuur.

Investeringsbeslissingen worden vaak in de periode van de jaarlijkse budgettering genomen.  In deze periode krijgt elk team zijn budget voor het nieuwe jaar. Vaak worden de nieuwe budgetten gebaseerd op het vorige jaar. Dit klinkt reëel, maar is dit wel “bullet proof”?

Er zijn twee methodes om de budgettering uit te voeren:

  • Traditional Budgeting
  • Roling Forecasting

Lees vrijblijvend meer over deze methoden in de volledige whitepaper “Portfolio Management & the Sin of Annual Budgeting”. De bovenstaande methoden worden beschreven door middel van diverse voorbeelden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financieel ManagementOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financieel Management :  De blockchain hypotheek

De blockchain, het systeem achter digitale munten als bitcoin, kan een revolutie in de financiële wereld teweegbrengen. Zo wordt het afsluiten van een hypotheek makkelijker en bovendien minder riskant. Hoe wordt u zelf succesvoller door deze technologie in te zetten?

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.