Poor Document Processes Lead to Significant Business Risk

Slechte documentprocessen creëren een groot bedrijfsrisico

Slechte documentprocessen creëren een groot bedrijfsrisico

Bij de overheid begrijpen veel leidinggevenden dat het verbeteren van de documentgestuurde processen de efficiëntie verhogen en kosten besparen. Vaak lijken ze echter niet bewust te zijn van de mate waarin documentgestuurde processen het risicoprofiel van de organisatie kan beïnvloeden. Er bestaat in deze processen een groot risico op fouten die negatieve resultaten als gevolg kunnen hebben. Deze fouten kunnen tot aanzienlijk hogere kosten leiden, hoger dan leidinggevenden denken.

Een recent wereldwijd IDC-onderzoek onder 1516 eigenaren van documentgestuurde processen en kenniswerkers geeft aan dat de kosten en risico’s die worden geassocieerd met onjuiste documentgestuurde processen zeer hoog zijn. Proceseigenaren meldden dat meer dan één derde van de documentgestuurde processen fouten vertonen en een verbazingwekkende 75,9% van de respondenten, meer dan drie op de vier ondervraagden, gaf aan dat de organisatie als direct gevolg hiervan ernstige risico’s en/of problemen met naleving ondervond.

Enkele bevindingen van het onderzoek
Uit het onderzoek komt naar voren dat 75,9% van de organisaties ernstige organisationele risico’s en/of incidenten met naleving en kreeg te maken met ernstige gevolgen, met dank aan foute documentprocessen:

  • 36,2% voldeed niet aan de vereisten voor naleving
  • 24,8% ondervond ernstige problemen met de IT-beveiliging
  • 20,4% moest een grote audit ondergaan

Download het volledige onderzoek
Download het volledige Engelstalige rapport 'Poor Document Processes Lead to Significant Business Risk' om meer achtergrondinformatie en bevindingen te lezen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagementinformatielogistiek bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

informatielogistiek :  Ricoh Effeciency Index Purchase 2 Pay

Heliview Consultancy heeft in opdracht van en in samenwerking met Ricoh Nederland een onderzoek uitgevoerd naar het verwerken van inkomende en uitgaande facturen in de top van de Nederlandse zakelijke markt. De doelgroep is representatief vertegenwoordigd voor de gehele top van de Nederlandse zakelijke markt behalve landbouw en visserij. Lees het volledige onderzoek over facturatie binnen de top van de Nederlandse zakelijke markt.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.