Patienten- en informatielogistiek in de zorgsector

De juiste informatie met patiënten- en informatielogistiek

De juiste informatie met patiënten- en informatielogistiek

Nederland krijgt te maken met een sterke vergrijzing. Er zijn grotere groepen ouderen en een langere levensverwachting. Patiënten worden steeds mondiger, eisen een hogere kwaliteit en betere toegankelijkheid. Om zorgprocessen te optimaliseren kunnen ICT-systemen ingezet worden. De rol van patiënten is in de loop der jaren veel veranderd. Patiënten kunnen kiezen waar ze behandeld willen worden. Dit betekent dat ziekenhuizen tegemoet moeten komen aan de wensen en eisen van de patiënt.

Om documenten- en patiëntenstromen op te nemen in het volledige automatiseringsproces, is het noodzakelijk alle informatie over patiënten en in documenten te importeren en te integreren met gegevens uit het ziekenhuisinformatiesysteem en het Elektronisch Patiëntendossier. Dit zorgt ervoor dat de juiste informatie, samen met de patiënt en de zorgverlener, beschikbaar is waar en wanneer deze nodig zijn.

In een ziekenhuis moeten natuurlijk niet alleen informatiebronnen aan elkaar gekoppeld worden, maar ook componenten uit het productieproces zoals onder andere:

  • De behandeld specialist
  • De verpleegkundigen
  • De patiënten

Lees gratis de volledige whitepaper over patiënten- en informatielogistiek in de zorgsector waarin meer verteld wordt over het toepassen er van. Verder zullen de resultaten, de implementatie en de toekomst van patiënten- en informatielogistiek worden besproken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom informatielogistiek bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

informatielogistiek :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

informatielogistiek :  Ricoh Effeciency Index Purchase 2 Pay

Heliview Consultancy heeft in opdracht van en in samenwerking met Ricoh Nederland een onderzoek uitgevoerd naar het verwerken van inkomende en uitgaande facturen in de top van de Nederlandse zakelijke markt. De doelgroep is representatief vertegenwoordigd voor de gehele top van de Nederlandse zakelijke markt behalve landbouw en visserij. Lees het volledige onderzoek over facturatie binnen de top van de Nederlandse zakelijke markt.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.