Participerend plannen

Verhoogde productiviteit met participerend plannen

Verhoogde productiviteit met participerend plannen

Er is veel behoefte aan flexibiliteit binnen het bedrijf van zowel werkgevers als werknemers. Door het zelfroosteren krijgen werkgever en werknemer meer ruimte om flexibel en efficiënt werktijden te plannen. Enkele vormen van zelfroosteren zijn: Ruilen, repeterend roosteren en voorkeursrooster.

Bij participerend plannen moeten alle belanghebbenden betrokken zijn bij het tot stand komen van het rooster en hieraan hun eigen bijdrage leveren. Met participerend plannen is zeker rendement te behalen: verhoging van de productiviteit, verlaging van het ziekteverzuim en efficiëntere planning.

Voor het succesvol invoeren van participerend plannen zijn zes stappen te nemen, hieronder de eerste drie stappen:

  1. Maak een analyse van de huidige situatie
  2. Bepaal de gewenste situatie
  3. Bepaal de mogelijke knelpunten

Lees gratis de volledige whitepaper over participerend plannen waarin de overige drie stappen beschreven staan. Verder gaat de whitepaper dieper in op de ICT-oplossingen voor Participerend plannen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom MedewerkerstevredenheidOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Medewerkerstevredenheid :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.