Owned media vs Earned media vs Paid media

Communicatiemix voor B2B content marketing

Communicatiemix voor B2B content marketing

Wanneer kwalitatief hoogwaardige content wordt ontwikkeld die perfect aansluit op de buyer journey maar deze vervolgens onzichtbaar blijft is het waardeloos geworden. Om content effectief over te brengen moet daarom goed worden nagedacht over de communicatie. Het bereiken van de juiste doelgroep is daarbij vele malen belangrijker dan de totale omvang van de exposure. De mediamogelijkheden om content te distribueren worden ingedeeld in een drietal groepen:

  • Owned media
  • Earned media
  • Paid media

Owned media

Owned media zijn die kanalen waar zelf de regie over wordt gevoerd. Voorbeelden van owned media zijn de eigen nieuwsbrief, de eigen website en eigen social media kanalen. Owned media zijn vaak gericht op bekende contacten zoals bestaande klanten, relaties en prospects.

Earned media

Earned media zijn de kanalen waarop anderen de boodschap van de organisatie delen. De geloofwaardigheid van de boodschap kan toenemen doordat anderen de boodschap delen. Een bericht kan bijvoorbeeld via Twitter worden gedeeld in een account met 1000 volgers. Als 3 van deze volgers het bericht delen en zelf ook 1000 volgers hebben is het bereik al vergroot naar 4000 volgers in plaats van de eigen 1000.

Paid media

Paid media zijn alle kanalen die worden ingekocht om de eigen boodschap positief over te brengen aan specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan bannering of adverteren in zoekmachines.

Owned vs Earned vs Paid

De scheidingslijn tussen owned-, earned- en paid media zijn niet altijd te maken. Op sommige vlakken vindt overlap plaats. Bijvoorbeeld omdat owned media wordt gepromoot via paid media of owned media wordt geoptimaliseerd voor earned media.

Het geheim achter de ideale communicatiestrategie

Download vrijblijvend de whitepaper over owned-, earned- en paid media. De verschillen worden duidelijk uiteengezet maar ook het samenspel  in de communicatiestrategie tussen de diverse media wordt uitgebreid belicht. Daarnaast wordt ingegaan op mediaplanning.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.