Overstappen naar Office 365: 4 dingen die u nog niet wist

Wat u als MKB’er moet weten over migreren naar Office 365

Wat u als MKB’er moet weten over migreren naar Office 365

Een migratie van Office 2010 naar Office 365 is niet zomaar 1-2-3 geregeld en heeft impact op uw organisatie. Veel ondernemers twijfelen of zij hun medewerkers kunnen motiveren om in de nieuwe omgeving te gaan werken. En omdat de hele productiviteitsomgeving online draait, roept dat ook vaak vragen op over security en stabiliteit. Is dit voor u herkenbaar? Misschien zijn de volgende vier voordelen van overstappen naar Office 365 u dan nog niet bekend.

Informatie in de cloud is minstens zo veilig als on-premise

Omdat Office 365 online draait roept dat vaak vragen op ten aanzien van de veiligheid. Toch wordt de security binnen Office 365 continue goed gewaarborgd door een team van experts. Bovendien is data on-premise opslaan ook niet per definitie veilig. Veel organisaties, waar informatie lokaal opgeslagen is, hebben vaak niet eens door dat hun informatie gehackt wordt.

U kunt gedeeltelijk of in fases overstappen naar Office 365

U hoeft niet in één weekend het hele hebben en houden van uw organisatie te migreren. Veel organisaties beginnen met een klein bedrijfsonderdeel. Denk hierbij aan de e-mailservice. Vervolgens kan de migratie langzaam stap-voor-stap worden uitgerold.. Er zijn verschillende standaard overgangsscenario’s uitgewerkt die u wellicht een idee kunnen geven over een passende aanpak.

Geen zorgen over onderhoud voor e-mail services

De web mail versie biedt ongeveer dezelfde functionaliteiten als Officie 2010. Daarnaast kan, door gebruik te maken van cache, offline ook gemaild worden. Het beheer van de e-mailservices is geheel in handen van het support team. Zo kan uw eigen IT en beheerafdeling zich focussen op de behoeften die de organisatie heeft.

Overstappen is gemakkelijker dan u denkt

Natuurlijk vergt een migratie de nodige voorbereiding. Net als elke verandering binnen een  organisatie, zal ook deze gepaard gaan met weerstand onder de medewerkers. Maar doordat de bekende tools gebruikt kunnen blijven worden, de bestaande infrastructuur intact blijft en de overstap in kleinere fases doorgevoerd kan worden, kunt u rekenen op een soepele overstap. Het betrekken van HR en de communicatieafdeling om iedereen voor te bereiden en de doorvoering aan te kondigen, kan daarbij helpen. 

Bent u nieuwsgierig op welke manieren u nog meer kunt besparen op beheer, onderhoud en storage door te migreren naar Office 365? In deze whitepaper worden negen mythes ontmaskerd.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Overstappen naar Office 365: 4 dingen die u nog niet wist

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.