Oracle Multitenant: de voordelen, het beheer en de implementatie

e-book: Oracle Multitenant for Dummies

e-book: Oracle Multitenant for Dummies

Oracle Multitenant
Om complexe problemen te voorkomen hebben IT-organisaties lange tijd stand-alone databases geïmplementeerd op een dedicated serverinfrastructuur. Een nadeel hiervan is allen wel dat er op deze manier veel databases en servers nodig zijn. Deze grote hoeveelheid databases en servers nemen een aantal uitdagende en dure problemen met zich mee.

Oracle Database 12c introduceert een multitenant architectuur. Dit komt erop neer dat het mogelijk wordt om een substantiële hoeveelheid sub-databases binnen een ‘superdatabase’ te hebben. Deze ‘superdatabase’ is de Multitenant container database (CDB). De subdatabases worden ook wel ‘pluggable databases’ (PDB) genoemd.

Wat zijn de voordelen van Oracle Multitenant?
Het Oracle multitenant implementatie model promoot het gebruik van gestandaardiseerde servers, storage en besturingssystemen en consolidatie op een gestandaardiseerde database versie. Dit alles is geïmplementeerd op een gedeelde server. Het gebruik van Oracle Multitenant kan een aantal voordelen met zich mee brengen. Hieronder staan een aantal van deze voordelen op een rijtje:

 • Kosteneffectieve consolidatie
 • Manage veel als één geheel
 • Grotere flexibiliteit
 • Snelle totstandkoming
 • Security in de cloud
 • Delen van resource management

Download het e-book over Oracle Multitenant
In het e-book ‘Oracle Multitenant for Dummies’ komen de volgende vijf verschillende hoofdstukken en thema’s naar voren:

 • Waarom Oracle multitenant?
 • Database consolidatie
 • Het beheer van Oracle multitenant
 • Implementeren van Oracle multitenant
 • Voordelen van Oracle multitenant

Download geheel vrijblijvend het volledige e-book en lees de overige hoofdstukken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Datacenters bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Datacenters :  Flashgeheugen geeft gewenste data flexibiliteit in het datacenter

De explosieve groei van data heeft een impact op de manier waarop dataopslag ingericht moet worden. In vele gevallen verdubbelt het volume bedrijfsgegevens elke 2 jaar. Deze groeiende berg data moet ook nog eens veel sneller dan voorheen bewerkt kunnen worden. Daarnaast verandert de aard van die verwerking: ook ongestructureerde data worden steeds vaker bestudeerd. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor opslag nauwelijks. De vraag rijst dan: hoe bereik je met deze randvoorwaarden toch de gewenste data- flexibiliteit?

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.