Opzetten van een systeem voor procesmanagement

Procesmanagement = procesgericht organiseren!

Procesmanagement = procesgericht organiseren!

Certificering, efficiencyverbetering, het vergroten van de klantgerichtheid en het stimuleren van procesgericht denken. Dit zijn allemaal redenen waarom bedrijfsprocessen in kaart moeten worden gebracht. Het bedrijfsmanagement speelt een grote rol bij het succesvol implementeren en beheren van processen. Met name voor het bepalen van de visie.

Het bepalen van de visie kan worden gedaan door middel van drie uitgangspunten:

  • Stel de klant centraal
  • Organiseer procesgericht in plaats van afdelingsgericht
  • Ken taken en verantwoordelijkheden toe

Dit klinkt allemaal heel logisch, maar er zijn veel valkuilen die in de gaten gehouden moeten worden.

Lees gratis het volledige artikel over procesmanagement voor de lijst met valkuilen waar op gelet moet worden. Verder worden de bovenstaande drie uitgangspunten verder uiteengezet.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.