Optimizing Cloud And Virtualized Applications

Performance van applicaties in cloud omgeving optimaliseren

Performance van applicaties in cloud omgeving optimaliseren

In deze whitepaper wordt een kijk geven op de uitdagingen en meest voorkomende problemen bij het optimaliseren, monitoren en analyseren van de performance van applicaties die gehost zijn in gevirtualiseerde en cloud omgevingen. Of uw applicatie in een gevirtualiseerde in een privé datacenter,  publieke cloud service of hybride omgeving van deze twee is gehost, u zult realistische scenario’s aantreffen die toepasbaar zijn in uw situatie. Hierbij wordt gediscussieerd over verschillende onderwerpen, gerelateerd aan het optimaliseren van de application performance management van de organisatie.

Publieke cloud service makkelijker, goedkoper en flexibeler voor hosting van applicaties
Voor organisaties is de performance van applicaties van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering. Bij hosting in de cloud is het natuurlijk zaak dat de cloud goed functioneert, echter is het belangrijker dat de applicatie functioneert zoals het hoort. Mochten er problemen optreden is het regelmatig zo dat de performance van de applicatie niet goed is georganiseerd. Uit ervaring is gebleken dat beheer van fysieke modellen beduidend lastiger is, echter valt het te beoordelen dat het makkelijker is in een publieke cloud omgeving dan in een privé cloud of gevirtualiseerde datacenter. Organisaties kiezen vaker voor cloud computing met als reden de vergrote flexibiliteit en reductie van de kosten.

Performance van applicatie verschilt bij toegang vanaf externe locatie
Bij een test die wordt uitgevoerd in deze whitepaper waarbij vanuit vijf verschillende hosting locaties gegevens wordt opgevraagd, is duidelijk te zien dat de externe hosting locaties (VS en Azië) beduidend langzamer zijn dan de lokale Europese hosting. Het maakt dus daadwerkelijk verschil vanuit waar een applicatie wordt geopend en waar de data wordt opgehaald.

Download vrijblijvend de whitepaper “Optimizing Cloud And Virtualized Applications” waarin meer te lezen valt over de uitdaging van het optimaliseren van applicaties en de meest voorkomende performance problemen van applicaties  in gevirtualiseerde en cloud omgevingen. Ook worden lessen die geleerd zijn bij het optimaliseren van applicaties gedeeld in deze whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BedrijfsapplicatiesVirtualisatieCloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Bedrijfsapplicaties :  Cloud-ERP als fundament voor succes van productiebedrijven

Wat is nodig om relevant te blijven in de veranderlijke wereld van productie? Eén ding is zeker: zonder de juiste tools en systemen wordt het voor veel organisaties onmogelijk om bij te blijven. Hierdoor kijken de voorlopers in de maakindustrie naar mogelijke cloud -oplossingen om hun gehele productie op te draaien. In deze whitepaper leest u hoe bedrijven succes oogsten met NetSuite, het cloud-platform van Oracle.

Lees verder

Virtualisatie :  VDI: voordelen in de zorg

Een goede IT-omgeving voor de zorg moet stabiel, snel en veilig zijn. VDI is een technologie waarbij de data en applicaties op één centrale plek in het datacenter blijven staan. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen vanaf iedere plek en vanaf elk apparaat verbinding maken, is de IT-omgeving beter beheersbaar en is de veiligheid van patiëntdata beter gewaarborgd.

Lees verder

Cloud Computing :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.