Oorzaken en gevolgen van ongeplande downtime

12 methoden om de kans op ongeplande downtime te verkleinen

12 methoden om de kans op ongeplande downtime te verkleinen

Uit onderzoek van IT-dienstverlener blijkt dat 75% van de bedrijven vreest voor het voortbestaan wanneer zich een ramp voordoet waarbij IT verloren gaat. Meer dan 50% van de bedrijven raakt jaarlijks data kwijt. Enkele hoofdoorzaken van ongeplande downtime zijn:

  • Hardware problemen of stroomstoring
  • Applicatiefouten
  • Operatorfouten, menselijk falen

Wanneer ongeplande downtime regelmatig voorkomt is het belangrijk om een goede rapportage bij te houden zodat gerichte maatregelen kunnen worden genomen.
Ongeplande downtime is nooit volledig te voorkomen maar het is wel mogelijk om de kans op ongeplande downtime te verkleinen.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin de oorzaak en de gevolgen van ongeplande downtime worden behandeld. Daarnaast bespreekt deze whitepaper 12 methoden om ongeplande downtime te voorkomen of de schade te beperken. De informatie uit deze whitepaper stelt organisaties in staat om de risico’s van ongeplande downtime in te schatten en daarmee biedt de whitepaper handvatten bij het maken van keuzes.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DatacentersNetwork Hardware and Software bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder

Datacenters :  De toekomstbestendigheid van ICT-architecturen: Een Benchmark

Bij veel organisaties krijgen ICT-afdelingen te maken met grote uitdagingen. Huidige processen mogen niet vastlopen door de introductie van nieuwe technologie. In de de whitepaper wordt een benchmark uiteengezet naar de toekomstbestendigheid van ICT architecturen en datacenters. De whitepaper gaat dieper in op de vraag “Hoe ver zijn organisaties in het opzetten van een wendbare, robuuste en veilige infrastructuur die 24/7 bereikbaar is?”

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.