Online retail populair doelwit voor cybercriminelen

Heb jij deze 3 aandachtspunten op jouw netvlies?

Online retail populair doelwit voor cybercriminelen

Online shoppen is na het uitbreken van de coronacrisis definitief ingeburgerd. Ook de 50-plussers vonden in tijden van social distancing definitief de weg naar de webshop. Deze verschuiving van offline naar online zorgde ook voor een toename aan bewaarde data in de systemen van online retailers. Inlogcodes, creditcardgegevens, adresgegevens en namen: er zit een hoop waardevolle informatie in hun systemen. En dat weten ook cybercriminelen…

Blinde vlekken in de organisatie

Online security is voor online retailers al lang niet meer een bijzaak. Door de komst van de AVG en de toenemende aandacht voor cybercriminaliteit in de media hebben bedrijven de afgelopen jaren grote stappen gezet om hun data veilig te stellen. Maar het gevaar komt vaak uit onverwachte hoek, dat is ook zo bij online security. Omdat we ons vooral richten op de bekende pijnpunten en zien we een aantal belangrijke elementen over het hoofd. Dit State of the Internet Security rapport belicht drie blinde vlekken op het gebied van online security. 3 issues die cybercriminelen maar wat graag misbruiken, maar onvoldoende aandacht krijgen in de organisatie.  

3 verborgen gebreken een rij

  • Stijging van het API-verkeer tegenover HTML-verkeer. Kunnen jouw tools deze verschuiving aan? Heb jij voldoende inzicht in het API-verkeer en ben je in staat om verdachte communicatie hieruit te filteren?
  • Doelgerichte tools of mass retail destruction. Cybercriminelen zetten speciale bots in om jouw website te spammen met (gestolen) inlogcodes. Akamai detecteerde in de periode mei – december 2018 maar liefst 28 miljard credential stuffing aanvallen. 10 miljard van die aanvallen waren gericht op retailers. Hoe ga je hiermee mee?
  • Het internet verschuift langzaam richting IPv6. Helaas wordt dit IPv6-verkeer nog niet voldoende gerapporteerd. Het aandeel IPv6 lijkt hierdoor te klein om te monitoren, maar is groter dan gedacht. Zo blijft potentieel gevaarlijk IP6-verkeer onder de radar.

Online security: de onderbelichte trends

Wil jij meer weten over deze blinde vlekken in jouw securitybeleid? Ben je benieuwd wat online retailers moeten doen om in een snel veranderd internet-landschap risico’s de baas te blijven? Download het State of the Internet rapport en bestudeer in detail deze 3 onderbelichte trends.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud SecurityInnovatie in de retail bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Security :  Ga oefenen met cyberveiligheid

Security staat inmiddels bij veel bedrijven bovenaan de agenda. En maar goed ook, want cybercrime kost bedrijven wereldwijd zo’n 6 biljoen dollar! Toch staren veel IT- en securityspecialisten zich blind op de technische kant van de zaak. Want de belangrijkste oorzaak van geslaagde aanvallen is niet het ontbreken van security-oplossingen, maar onveilig gebruikersgedrag. Tijd voor verandering!

Lees verder

Cloud Security :  Cybercrime: constant op je hoede?

In dit eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest lees je meer over hoe het brein omgaat met de dreiging van cybercriminaliteit. Zijn we altijd op onze hoede? Of zijn we ondanks de vele verhalen over hacks en aanvallen soms te laks? Je leest het in dit eerste trendrapport. Ook vind je hier een handig overzicht van de andere edities.

Lees verder

Innovatie in de retail :  Dichter bij je klanten met assortimentsoptimalisatie

Wil jij trouwe klanten, snel inspelen op veranderende wensen én je concurrenten voorblijven? Dan is het noodzakelijk om inzicht te hebben in alle data binnen de organisatie. Deze data zorgen er namelijk voor dat jij op de juiste manier jouw producten aan de juiste klantgroep kan aanbieden. Assortimentsoptimalisatie is daarbij een mooi hulpmiddel. Wat het precies is, dat lees je hier.

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.