One Version of the truth voor Grolsch

Analytics in de praktijk bij bierbrouwer Grolsch

Analytics in de praktijk bij bierbrouwer Grolsch

Koninklijke Grolsch is een van de oudste ondernemingen van Nederland. Op een moderne manier brouwt het bedrijf al zijn bier. Grolsch heeft een nieuw datawarehouse opgezet. Alle machines in de brouwerij worden continu gemonitord. Dat levert een schat aan waardevolle gegevens op.

De bierbrouwer analyseert al deze gegevens met geavanceerde en gebruiksvriendelijke analysesoftware. Voortdurend worden er vragen gesteld als hoeveel hectoliter water is er nodig voor de productie van een hectoliter bier, is het moutmengsel wel optimaal en hoe staat het met de efficiëntie van die specifieke machine en hoe lang staat hij al stil? Door zich voortdurend deze vragen te stellen en de resultaten te analyseren, krijgt Grolsch het voor elkaar een constante hoge kwaliteit van het product te bereiken. En dat betaalt zich op de lange termijn uit.

In deze praktijkcase nemen we een kijkje bij deze bierbrouwer en ontdekken we hoe dit bedrijf het productieproces efficiënt maakt dankzij de toepassing van analytics. Download deze praktijkcase vandaag nog geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieBusiness IntelligenceSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.