Omzeil het gebruik van mappen en bestanden

Werken met Wiki binnen web 2.0

Werken met Wiki binnen web 2.0

In deze whitepaper aandacht voor het feit dat het denken in structuren van mappen niet meer toereikend is in de 21e eeuw, er zijn andere mogelijkheden en middelen.

Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van documenten (bestanden). Alhoewel deze bestanden online en centraal beschikbaar zijn, met alle versiebeheer en communicatiemiddelen die dit mogelijk maakt, staat de informatie toch nog steeds in bestanden. De presentatie van die informatie gebeurt veelal online, desondanks wordt de informatie zelf, gemaakt in een ander programma (Word). Dit bestand hangt vervolgens weer aan een ander systeem. Het bestand staat dus toch weer in een map!

Hoe kan web 2.0 helpen?
Het internet werkt niet met mappen. Pagina's met informatie zijn los aan elkaar gekoppeld door middel van linkjes. Het internet is voortdurend in ontwikkeling en dus nooit klaar. Vaak helpt een Wiki. Een Wiki is een website waarop collega's zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen toevoegen en/of aanpassen. Er is dus één gezamenlijke tekst die door alle deelnemers wordt onderhouden.

Voordelen van het gebruiken van een Wiki ten opzichte van het werken met Word met bijvoorbeeld bijhouden van wijzigingen of opmerkingen:

  • Het onnodig rondmailen van documenten wordt voorkomen.
  • Het is altijd duidelijk wat de laatste versie is,
  • Oudere versies zijn gemakkelijk in te zien, of zelfs terug te zetten.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin meer verteld wordt over het denken in mappen, metadata, tags en Wiki.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.