Office 365: Vermijd deze valkuilen bij het gebruik

Tips om de Office tools optimaal te gebruiken

Gepubliceerd: 27-03-2018 | Whitepaper | Tips om de Office tools optimaal te gebruiken

De mogelijkheden van Office 365 blijven vaak onbenut door kennisgebrek bij gebruikers. Dit leidt tot frustratie en inefficiëntie op de werkvloer en een lage adoptie onder werknemers. Toch is dit goed te voorkomen, mits een organisatie zich bewust is van de belangrijkste valkuilen bij het gebruik van Office 365. Hierover kunt u meer lezen in onderstaande whitepaper.

De kennis ontbreekt

Office 365 is een van de meest gebruikte software tools op de werkvloer, mede vanwege het groot aantal geïntegreerde functionaliteiten. Maar door kennisgebrek grijpen werknemers vaak terug op andere applicaties en laten ze Office links liggen. Beveiligingsincidenten en een onoverzichtelijke opslag van gegevens zijn dan het resultaat.

Er zijn een vijftal veel voorkomende valkuilen rond het gebruik van Office 365, die iedere organisatie maar het beste kan voorkomen:

  1. Vitale bedrijfsinformatie raakt zoek of komt in verkeerde handen, omdat medewerkers teruggrijpen naar de voor hun bekende tools als Whatsapp en WeTransfer.
  2. Een overzicht van de Office functionaliteiten ontbreekt binnen het bedrijf, waardoor nieuw toegevoegde functionaliteiten niet worden gebruikt.
  3. Omdat vaak niet bekend is dat verschillende tools zijn geïntegreerd in een functionaliteit, worden ze niet of verkeerd gebruikt.
  4. Doordat de databeveiliging vaak door het bedrijf zelf is georganiseerd en het geen gebruik van het EMS beveiligingssysteem, loopt de integriteit van data gevaar.
  5. Er is onvoldoende kennis en kunde aanwezig om gebruikers inhoudelijk te ondersteunen, omdat er geen eigenaarschap is om oude en nieuwe kennis te borgen.

Leer te doseren

Het gaat vaak al mis bij de introductie van de nieuwe software. Medewerkers krijgen een handboek aangereikt, of een paar links of video’s toegezonden en moeten het dan maar zelf uitzoeken. Het gevolg is dat men terugvalt in oude gewoontes, waardoor de beoogde efficiëntieslag door de nieuwe oplossingen achterwege blijft. Het beste is om nieuwe tooling gedoseerd aan te bieden, bijvoorbeeld door te kijken wat de organisatie en gebruikers echt nodig hebben. Dit komt de productiviteit én het werkplezier ten goede.

U kunt in de whitepaper hieronder lezen hoe organisaties deze vaak voorkomende valkuilen bij gebruik van Office 365 het beste kunnen omzeilen.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Office 365: Vermijd deze valkuilen bij het gebruik

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.