Office 365 data veilig dankzij een back-up

De noodzaak van extra back-up voor Office 365

De noodzaak van extra back-up voor Office 365

Data zijn de kurk waarop menig organisatie op drijft. Wat moet je doen als alle e-mails zijn verdwenen of de databases ineens leeg zijn? Onze afhankelijkheid van data wordt alleen maar groter, en de datahoeveelheid neemt daarnaast ook enorm toe. Op dit moment kiest 40 % van de organisaties voor een automatische back-up naar de cloud, de rest vertrouwt daar nog niet op. Dat kan gevaarlijk zijn, want het verlies van data ligt altijd op de loer.

Dataverlies meestal per ongeluk…

Data is niet tastbaar en kan daardoor gemakkelijk verloren gaan. Wat zijn eigenlijk de oorzaken waarom data verloren gaat? Een cyberveiligheidslek of een IT-storing kan roet in het eten gooien. De grootste oorzaak van dataverlies is dat iemand per ongeluk een bestand, map of reeks mappen verwijdert. Dat overkomt bijna iedereen wel eens.

…maar de kosten zijn er niet minder om

De oorzaak is misschien onschuldig, de effecten zijn er niet minder om. Het imago van de organisatie loopt behoorlijke deuk op, het herstel kost bakken met geld en dan staat het bedrijf ook nog een tijd stil. Als klap op de vuurpijl kan de Autoriteit Persoonsgegevens ook nog een hoge boete uitdelen.

Bijtijds weer up and running?!

Het is zaak om data veilig te back-uppen. Dankzij de AVG is databeheer en -bescherming nóg belangrijker geworden. Microsoft houdt de back-updata twee weken vast. Maar wat gebeurt er als je de data ook na die twee weken nodig hebt? Daar komt nog bij dat Microsoft een hersteldoelstelling (RTO) heeft van 48 uur. Dit is zeker een probleem voor klanten die met strakkere Service Level Agreements werken.

Een back-up van Office 365 data zoals jij het wil

Je wil zelf kunnen bepalen wanneer een back-up wordt gedraaid en zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. In deze whitepaper lees je wat de mogelijkheden zijn waardoor je meer grip krijgt op je eigen data. Download het Handboek voor de back-up van Microsoft Office 365 en verzeker je bedrijf van continuïteit.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Office 365 data veilig dankzij een back-up

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.