ODM: De juiste data voor de juiste beslissing

Taking operational decisions management to the next level

Taking operational decisions management to the next level

Belangrijke beslissingen worden bijna niet meer gemaakt zonder de invloed van data. Dit maakt ook dat bedrijven steeds meer de waarde gaan inzien van het gebruik van waardevolle data. Toch is het nog steeds een uitdaging om deze waarde te ontsluiten. Soms moeten tactische beslissingen in 30 minuten gemaakt worden en hele snelle beslissingen soms binnen 6 seconden!

Denk bijvoorbeeld aan de eerste hulp van een ziekenhuis. Het voorbeeld in de whitepaper laat zien hoe belangrijk data is als er snel een beslissing gemaakt moet worden. Door gebruik te maken van alle mogelijke data (denk aan mobile, social, IoT en bestaande operationele data) zijn beslissingen op basis van data mogelijk op operationeel niveau. Maak dag-tot-dag beslissingen met alle mogelijke data, niet alleen door het verzamelen van big data.

Operational Decision Management (ODM)

Nieuwe Operational Decision Management (ODM)oplossingen geeft organisaties de mogelijkheid om kansen en risico’s nog beter tegen elkaar weg te strepen. Deze inzichten kunnen vervolgens weer omgezet worden in acties. Deze whitepaper gaat diepen in op het onderzoek waarin antwoord wordt gegeven op de vraag waarom organisaties in diversen industrieën de mogelijkheid van ODM nodig hebben. 

Voordelen van ODM zijn:

  • Het begrijpen van de tekst in de context
  • Toepassen van analytics voor het onderzoeken van kansen en risico’s
  • Een weloverwogen besluit om over te gaan tot actie

Een ander voordeel van ODM is dat het een organisatie zonder problemen meeneemt in het beslissingsproces. Het verzamelen van inzichten uit gegevens, op inzicht gebaseerde beslissingen maken en het triggeren van de juiste processen om beslissingen uit te voeren.

Download de whitepaper over Operational Decision Management en kom meer te weten over het maken van de juiste beslissing gebaseerd op de juiste data.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementData Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Brandmanagement is de sleutel voor internationaal succes

Als brandmanager van een internationale organisatie ben je constant op zoek naar de balans tussen lokale wensen en internationale verwachtingen. Een consistent en consequent brandmanagement is sleutel tot succes en zorgt ervoor dat een organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten. Deze whitepaper geeft antwoord op de vraag: "Hoe komt jouw corporate merk het beste uit de verf?”

Lees verder

Strategisch Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data Management :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.