Nine Habits of Highly Effective Continuous Improvement Teams

9 tips voor het opstarten van een verbeterprogramma

9 tips voor het opstarten van een verbeterprogramma

Het doel van elk verbeterprogramma is het invoeren van een structurele en continue verbetercyclus. Voor organisaties is het van belang dat een verbeterprogramma resulteert in significante bedrijfswaarde. Hiervoor moet de gehele organisatie doordrongen zijn van een bepaalde cultuur en niet alleen maar een stappenplan volgen. Er zijn verschillende programma’s, zoals Lean Manufacturing, Six Sigma en OEE die hierbij van waarde zijn. Maar waar moet je starten?

In deze whitepaper worden negen tips gegeven voor het realiseren van een succesvol en structureel verbeterprogramma.

Succesvolle invoering van een verbeterprogramma
Ook organisaties die hun continue verbeterprogramma naar een nieuwe hoogte willen brengen, kunnen profiteren van de tips in deze whitepaper. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:

  • Het samenstellen van een multidisciplinair team
  • Specifieke en haalbare doelen formuleren
  • Accurate, real-time performance informatie
  • Analyse van de oorzaak van productieverliezen
  • Motivering van de medewerkers

Uw continue verbeterprogramma benchmarken
Een van de tips die in deze whitepaper wordt gegeven is het benchmarken met andere organisaties in dezelfde branche. Het is belangrijk om te weten waar uw organisatie staat. Het heeft geen zin om genoegen te nemen met een verbetering van het eigen resultaat als u aan alle kanten door andere organisaties wordt ingehaald.

Download de whitepaper en lees de negen tips die helpen bij het opstarten en invoeren van een continu verbeterprogramma met behulp van zeer effectieve verbeterteams.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Industrie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Industrie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Industrie :  Blockchain revolutioneert de retail supply chain

Nadat blockchain de financiële wereld op zijn kop zette, wordt veel verwacht van deze technologie in de supply chain. Schandalen met bio-certificering en bedorven vleeswaren behoren hiermee voorgoed tot het verleden want blockchain zal het proces inzichtelijk en transparant maken. Deze whitepaper toont aan de hand van praktische voorbeelden uit de voedselindustrie hoe de toekomst eruit ziet.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.