Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Houd uw cloud sprawl onder controle

Houd uw cloud sprawl onder controle

Cloud-computing is in alle lagen van de organisatie haast niet meer weg te denken. Grote en kleine bedrijven in alle branches gebruiken cloud-applicaties en dat worden er steeds meer. Hoewel het vele voordelen oplevert, heeft het ook nadelige effecten. Het creëert complexiteit bij het beheer en security risico’s. Deze infographic gaat dieper in op het managen van ‘cloud sprawl’, een wildgroei aan cloudapplicaties en -oplossingen, in een multi-cloud-wereld.

Cloud sprawl is voor veel organisatie een pijnpunt. Cloud-services komen van verschillende leveranciers, de gebruikerservaring is wisselend en toegang gefragmenteerd. Maar gelukkig voor u is er een langetermijnoplossing: een uniforme, beveiligde digitale werkplek. Lees hierover meer in de infographic.

De voordelen van verschillende cloud-diensten

Steeds meer organisaties zien de voordelen van werken in de cloud, wat resulteert in een multi-cloud-wereld. IT-afdelingen zetten verschillende cloud-diensten in voor verschillende bedrijfsbehoeftes denk hierbij aan:

  1. Aantrekkelijke TCO en en OpEx
  2. Elasticiteit
  3. Continuïteit en Line-of-Business toegang
  4. Flexibiliteit
  5. Eenvoud
  6. Self-service
  7. Persoonlijke user experience

Manage uw cloud sprawl

Hoe kunt u uw cloud sprawl het beste beheren? Wat zijn de voordelen, maar ook de gevaren? En wat als een applicatie niet cloud-ready is? Deze infographic gaat dieper in op de voordelen, risico’s en bespreekt de oplossingen voor cloud sprawl bij de implementatie van multi-cloud.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom SaaS bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

SaaS :  De voor- en nadelen van de cloud en on-premise zijn talrijk

Cloud en on-premise, de voor- en nadelen zijn talrijk. Bij een goede mix kan er een IT omgeving ontstaan die vooral gebruik maakt van de voordelen van beide oplossingen. Deze whitepaper gaat in op de verschillende factoren die een rol spelen bij de keuze voor lokaal of de cloud. Lees meer over de verschillende cloud mogelijkheden, de beveiliging , de architectuur en de strategie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.