Mobile BI and analytics

Wat is de invloed van mobile BI en analytics?

Wat is de invloed van mobile BI en analytics?

Zoek naar een tablet of op een elektronica website en je zult zien dat de marketing van vandaag alleen nog maar gaat over de wens van de consument. Gamen, het bekijken van films in hoge kwaliteit of simpel weg browsen op het internet. Maar wat doen deze mobiele apparaten voor de consumentenervaring, netwerken en interactie met zakelijke data? Onder de zakelijke gebruikers begint het enthousiasme ook te groeien doordat er steeds meer taken onderweg uitgevoerd kunnen worden. Klantinteractie, performance management, plannen en vooruitkijken en de dagelijkse beslissingen.

Mobiele BI
Bij het gebruik van mobiele apparaten in een zakelijke omgeving, is het essentieel om te beschikken over een goede Mobile BI (Business Intelligence) tool. Bij mobile BI ligt de focus bij de analyse, hoge kwaliteit en consistentie in rapporten en data. Mobile BI tools geven de gebruiker meer self-service en kansen om data te visualiseren. Bij andere IT tools gaat de personalisering maar tot een bepaalde hoogte.

Het onderzoek
Dit onderzoek gaat dieper in op BI en mobiele apparaten. Zo is een van de bevindingen dat respondenten die gebruik maken van een Apple iOS apparaat het meeste profijt hebben van BI en analytics implementaties. Android en BlackBerry komen op de tweede plaatst bij smartphones. Lees in dit rapport verder over de voordelen en implementatie van drivers, het maken van de juiste werknemers beslissingen en het matchen van de functionaliteit met de voorwaarden.

Download het onderzoek
Download nu geheel vrijblijvend het onderzoek over mobiele Business Intelligence & Analytics. Het onderzoek gaat dieper in op de verschillende bovenstaande onderdelen ondersteund met grafieken en afbeeldingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BI TrendsBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Trends :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

BI Trends :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Business Analytics :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.