Mobile and Social Media merge for greater value

Social Media en mobiele apps: het rendement

Social Media en mobiele apps: het rendement

Social Media & mobiele apps maken het voor zowel zorgverleners als patiënten mogelijk om te netwerken en samenwerken.  Als je als zorginstellingen de doelgroep willen bereiken, moet je gaan waar de doelgroep is, online! Patiënten en familie plaatsen en chatten dagelijks op diverse Social Media en mobiele apps.

Deel 1 (Social Media & Mobile Technology In Healthcare Providers ) van deze serie whitepapers kwam het huidige gebruik van Social Media en mobiele apps in de aanbieders markt naar voren. Deel 2 richt zich op strategieën voor het rendement van Social Media en mobiele apps. Een zorginstelling moet er geld in steken, maar krijg je dit ook terug? 

Een gezondheidszorg app is een mogelijkheid op patiënten meer te betrekken en uiteindelijk een gezondere patiënt te krijgen. 4 strategieën voor een uniforme en veilige app in de gezondheidszorg zijn:

  • Identificeer en betrek patiënten wanneer de vraag het grootste is.
  • Verbeter de marketing ten behoeve van de patiënt.
  • Wees alert voor negatieve berichten op Social Media, zodat er een snelle reactie komt.
  • Verbeter de analyse voor patiënten en leden.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend deze whitepaper over het rendement van Social Media en mobiele apps. De whitepaper gaat in op de verschillende mogelijkheden en opties voor Social Media en mobiele apps. Geef een beetje en krijg er een hoop voor terug, dat is e algemene doelstelling van deze whitepaper. Het gaat in op de voordelen en de bovenstaande 4 strategieën.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Mobile MarketingZorgdienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobile Marketing :  Meer zakelijk gebruik mobiele apparaten zorgt voor kansen B2B marketeer

Mobiele apparaten worden steeds populairder in de zakelijke markt. Begonnen als een leuke gadget zijn mobiele apparaten inmiddels doorgegroeid naar apparaten waar medewerkers productief mee kunnen zijn. Naast e-mail en agenda beschikken veel mobiele apparaten inmiddels over zakelijke apps die business intelligence en CRM toepassingen mogelijk maken. Door deze toename in productiviteit van mobiele apparaten nemen ook de kansen voor B2B marketeers toe.

Lees verder

Zorgdienstverleners :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.