Migreren naar Office 365 valt of staat met medewerkers

3 succesfactoren voor migreren naar Office 365

3 succesfactoren voor migreren naar Office 365

Migreren naar Office 365 houdt niet op bij de technische implementatie. Zoals bij elke verandering in een organisatie, moeten medewerkers wennen aan deze nieuwe tool. Om maximaal te profiteren van de overstap, moet iedereen in de organisatie gemotiveerd zijn om hun vertrouwde manier van werken (deels) los te laten. Pas als de medewerkers Office 365 omarmen en gaan gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden slaagt de implementatie.

3 voorwaarden voor succesvol migreren naar Office 365

Medewerkers zijn niet zomaar 1 2 3 om. Daarom zijn deze drie stappen onmisbaar in het migratieproces naar Office 365.

  1. Stel samen met medewerkers een visie op voor de migratie
  2. Creëer bewustzijn en enthousiasme voor Office 365
  3. Bied ondersteuning en motiveer na implementatie

Betrek medewerkers vroeg in het proces

Stel samen met uw medewerkers aan aantal doelen voor het werken met Office 365. Organiseer een bijeenkomst om de visie te bespreken samen met collega’s die de bedrijfsdoelstellingen kennen. Wat wilt u dat het migreren naar Office 365 uw organisatie gaat opleveren? Beter communiceren of meer transparantie binnen de organisatie? Denk bijvoorbeeld aan leidinggevenden en projectmanagers. Zij kunnen binnen de organisatie het aanspreekpunt worden over Office 365.

Betrek IT-ers

IT moet ook aansluiten, om te waarborgen dat de visie past bij het IT-landschap van uw organisatie. Benieuwd welke vragen u aan medewerkers kunt stellen tijdens de visie-vorming? U leest een aantal voorbeeldvragen en opties voor visies in het e-book “Aan de slag met Office 365”.

Toepassen in het werk

Succesvol werken met Office 365 hangt af van uw medewerkers. Begin daarom bij hen. Download het e-book “Aan de slag met Office 365” en maak uw organisatie klaar voor een succesvolle overstap.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Migreren naar Office 365 valt of staat met medewerkers

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.