MicroStrategy Analytics Desktop

Desktop Analytics: snel uw bedrijfsdata analyseren

Desktop Analytics: snel uw bedrijfsdata analyseren

Bedrijven hebben steeds meer te maken met enorme hoeveelheden te verwerken data uit velerlei bronnen. Het is de uitdaging om gebruikers efficiënt al die gegevens te laten ordenen en te interpreteren. Met data-analysesoftware is dat tegenwoordig heel gemakkelijk vanaf de desktop te doen.

Data-analyse wordt tegenwoordig gezien als een noodzaak voor een goede bedrijfsvoering. Voor bedrijven is data-analyse namelijk een krachtig instrument voor het verkrijgen van inzichten die kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling en verbetering van het bedrijf. Bijvoorbeeld door te kijken naar de manieren waarop klanten zaken doen met het bedrijf of om bedrijfsdata te testen en te bepalen. Die informatie is goud waard.

De laatste jaren is het heel gebruikelijk geworden dat binnen bedrijven de analyse door de gebruikers zelf worden uitgevoerd. Het grote voordeel is dat er direct kan worden ingespeeld op zichtbare trends en analyseresultaten. Zelf analysesoftware gebruiken, scheelt veel tijd en geld, en men houdt de controle over de bedrijfskritische gegevens. Er is geen professioneel IT-bedrijf meer nodig om te helpen bij de analyse van de data. Data-analysesoftware is steeds gebruiksvriendelijker geworden en de analyses worden visueel aantrekkelijk vormgegeven.

Deze gratis whitepaper vertelt u alles over data-analyse in het algemeen, wat de kracht van de Analytics Desktop-software is en hoe u het kunt implementeren in uw bedrijf. Download deze whitepaper vandaag nog.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsSelf Service BIData Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Machine learning toegankelijk uitgelegd

Het is niet gemakkelijk om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken. Het ontdekken van verbanden en voorspellen van uitkomsten kan een enorme klus zijn. Hulp is onderweg! Slimme, zelflerende computermodellen nemen ons werk uit handen. Dat is al lang geen sciencefiction meer. Dit e-boek legt machine learning op een toegankelijke manier uit en laat zien hoe het ons nu al helpt.

Lees verder

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.