MDS Informatie is Rijkdom

Informatiekapitaal is een belangrijke factor voor economische groei

Informatiekapitaal is een belangrijke factor voor economische groei

Informatiekapitaal is een belangrijke factor voor economische groei. Het is een kerntaak geworden voor veel bedrijven om ook in de toekomst competitief te blijven, een informatie- en documentstrategie is derhalve van groot belang. Daarnaast wordt de economische waarde van bedrijven niet langer alleen bepaald door de tastbare bezittingen van een bedrijf, maar steeds vaker door de aanwezige kennis. Informatie wordt echter nooit kapitaal zonder een gedegen informatielogistiek.

Het snel en veilig beschikbaar maken van een toenemende hoeveelheid informatie is een vraagstuk wat veel CIO’s en IT-verantwoordelijkheden bezig houdt. Ricoh gaat graag de dialoog aan en hecht belang aan een inhoudelijke wisselwerking. Daarom hebben we dit thema voorgelegd aan 145 CIO’s en andere executives in Nederlandse organisaties. Zij hebben enthousiast aan het onderzoek deelgenomen.

Met genoegen stellen wij de publicatie “Omdat informatie rijkdom is” beschikbaar. In deze publicatie worden de conclusies uit het onderzoek gepresenteerd en verschillende visies op dit onderwerp belicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.