Marketing analytics: beschikt u over de juiste skills?

9 essentiële skills van de analytische marketeer

9 essentiële skills van de analytische marketeer

De marketeer van vandaag moet over een breed scala aan skills beschikken. Denk bijvoorbeeld aan analytics en social media. Hiernaast moet een marketeer ook beschikken over storytelling kwaliteiten en een gezonde dosis creativiteit. Analytics is een sterke tool om klanten aan de organisatie te binden, maar ook de organisatie zelf heeft er veel profijt van. Om de kwaliteiten van analytics optimaal te benutten moeten marketeers alles wat ze doen en weten moderniseren. Waar wacht u nog op? Ga met deze whitepaper direct aan de slag om meer te doen met marketing analytics zodat u ook mee kunt draaien in dit digitale tijdperk.

Wat komt er aan bod?

Deze whitepaper voorziet u van een plan van aanpak om aan de slag te gaan met uw data. U kunt profiteren van de lessen die SAS heeft geleerd tijdens het moderniseren van hun eigen marketingorganisatie. Daarnaast komen er verschillende analytics-voorbeelden aan bod die u weer op nieuwe ideeën kan brengen om nog analytischer te worden. 

Welk verhaal probeert uw data u te vertellen?

Data is de ‘holy grail’ voor marketing analytics. Veel of weinig data, complex of juist heel simpel, gestructureerd of ongestructureerd. Alle data vertellen u een verhaal. De meest kwetsbare en complexe data is klantdata. Wat probeert de data u te vertellen? Hoe kunt u dit het beste interpreteren? Het belangrijkste van klantdata is dat u het respecteert. Daarna moet u het nurturen en luisteren naar de data.

Welke skills moet een analytische marketeer in huis hebben?

Het vinden van de juiste marketeer met de perfecte mix van skills is erg belangrijk voor een organisatie. Maar welke skills zijn dan belangrijk om op te letten? Deze whitepaper beschrijft 9 belangrijke vaardigheden. We zetten er hier alvast 3 voor u op een rijtje:

  1. Data en analytics skills
  2. Social media skills
  3. Storytelling skills

Klaar voor marketing analytics?

Hoe ziet de marketing rol er vandaag uit? En hoe kan uw organisatie dankzij analytics mee blijven draaien in het digitale tijdperk? Download de whitepaper Your guide to becoming a modern marketeer en zorg dat uw marketingafdeling de juiste kwaliteiten in huis heeft voor uw dataverhaal.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Marketing ManagementMarketing & Sales bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder

Marketing & Sales :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Marketing & Sales :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.