Management Rapportage

De juiste informatie snel en kwalitatief hoogwaardig voorhanden

De juiste informatie snel en kwalitatief hoogwaardig voorhanden

Kwalitatief hoogwaardig en snel bovenwater komen, dat zijn kenmerken waar Management Rapportages aan moeten voldoen. Alleen installeren van de Management Rapportage software is niet voldoende. Het bedrijf doet er goed aan om een slim plan van aanpak te schrijven. Met dit plan van aanpak komt een goed totaaloverzicht van de data tot stand en kan er een degelijk data warehouse gebouwd worden.

Om inzicht te krijgen in de informatiestromen, kan een Management Rapportage opgedeeld worden in drie domeinen:

  • Maatwerk rapportage
  • Quick Rapportage
  • Predefined Rapportage

Lees in de volledige whitepaper “Management Rapportage is (mensen) denkwerk” verder over de bovenstaande drie domeinen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.