Management informatie kost tijd en capaciteit

Slimmer werken door Lean-principes

Slimmer werken door Lean-principes

Het samenstellen van managementinformatie kost in de praktijk teveel tijd en fte's. Door Lean-principes toe te passen kunnen organisaties 'Slimmer Werken' en hiermee de kwaliteit van de geleverde managementinformatie verhogen.

Met “Slimmer Werken” worden de volgende zaken mogelijk:

  • managementinformatie is sneller beschikbaar;
  • meer tijd is beschikbaar voor analyse;
  • het beschikbaar krijgen van informatie kost minder capaciteit; en
  • de kwaliteit en de transparantie van de geleverde informatie neemt toe.

Eerste stap: Quickscan
‘Slimmer werken’ kan zonder investeringen in nieuwe hard- of software en zonder nieuwe of extra medewerkers. De eerste stap in het proces is het uitvoeren van een quickscan. Het doel van de quickscan is het beoordelen van het proces vanaf de brongegevens tot aan de uiteindelijke rapportage.

Download het artikel
Lees in het volledige artikel over het lokaliseren van verspillingen in het verwerkingsproces in de vorm van bijvoorbeeld het overtypen van gegevens, niet gebruikte computeroutput, onnodige handmatige of geautomatiseerde handelingen etc. etc.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom LeanInformatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Lean :  Lean bij woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties moeten mensen steeds meer met minder middelen doen. Juist daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de huurder centraal stellen. Om deze uitdaging op een effectieve manier aan te gaan, kan Lean management een goed middel zijn.

Lees verder

Lean :  Van processen visualiseren naar concrete organisatie verbeteringen

In economische mindere tijden, maar ook met het oog op de toekomst proberen steeds meer organisaties hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten om bijvoorbeeld kosten te besparen. Lean is er op gericht om maximale waarde voor de klant te creëren met zo min mogelijk verspilling. Deze whitepaper gaat dieper in op Lean, op de methodes en instrumenten en geeft u een aantal praktische handvatten om Lean toe te passen.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.