Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms

Verschillen aanbieders BI-platformen uiteengezet

Verschillen aanbieders BI-platformen uiteengezet

Organisaties zien BI nog altijd als een belangrijke tool voor een slimmere, flexibelere en efficiëntere bedrijfsvoering. In de huidige economische situatie is het dan ook niet vreemd dat de markt voor BI-platformen een van de snelst groeiende softwaremarkten is en voorlopig ook blijft. Volgens de jaarlijkse enquête van Gartner omtrent CIO technologieprioriteiten staan de BI en analytics wederom als topprioriteit genoemd voor 2012.

Dankzij BI-platformen kunnen gebruikers applicaties bouwen die de organisatie helpt de eigen bedrijfsvoering beter te leren begrijpen. Het is voor organisaties lastig kiezen welk BI-platform te gebruiken. In deze whitepaper worden de verschillende aanbieders van BI-platformen uitgebreid vergeleken en in een Magic Quadrant geplaatst. Gartner  definieert een BI-platform aan de hand van 14 functionaliteiten, welke zijn opgedeeld in drie categorieën, namelijk:
 

  • Integration
  • Information Delivery
  • Analysis


Download de whitepaper
Lees de complete whitepaper waarin alle 14 functionaliteiten en drie categorieën uitgebreid aan bod komen en een vergelijking tussen de verschillende BI-platform aanbieders wordt gemaakt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business Intelligence bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Machine learning toegankelijk uitgelegd

Het is niet gemakkelijk om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken. Het ontdekken van verbanden en voorspellen van uitkomsten kan een enorme klus zijn. Hulp is onderweg! Slimme, zelflerende computermodellen nemen ons werk uit handen. Dat is al lang geen sciencefiction meer. Dit e-boek legt machine learning op een toegankelijke manier uit en laat zien hoe het ons nu al helpt.

Lees verder

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.