Maak kennis met DaaS, de desktop uit de cloud

E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Maak kennis met DaaS, de desktop uit de cloud

Eén desktop of laptop veilig en up-to-date houden, dat is niet zo spannend. Maar alle desktops en laptops in de organisatie beheren, dat is een ander verhaal! Bovendien staat zo’n desktop ergens op kantoor, maar je wil ook buiten de kantoormuren toegang tot alle gegevens en applicaties. Daarom zochten we de afgelopen decennia oplossingen om het desktopbeheer eenvoudiger te maken en collega’s vanaf iedere locatie te laten inloggen in het bedrijfsnetwerk. Toch was desktopvirtualisatie niet voor ieder bedrijf een optie. Met de komst van de cloud is er nu een nieuwe en laagdrempelig alternatief beschikbaar: Desktop as a Service. Ofwel, desktops uit de cloud.

Uitdagingen van traditionele virtualisatie

Virtualisatie is niet nieuw, maar de traditionele desktop virtualisatie (VDI) is niet geschikt voor elk bedrijf. Zo moeten bedrijven die met VDI aan de slag gaan rekening houden met:  

  • Hardware: een traditionele VDI-inrichting vereist een behoorlijke investering in hardware: servers, storage en netwerkvereisten.
  • Gebruikerservaring: VDI, vooral oudere infrastructuren, staan niet bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. Vooral grafische applicaties zijn vaak een zwak punt.
  • Operationele impact: VDI vereist specifieke kennis van de IT-afdeling en is niet iets wat je er ‘even bij doet’.

De toekomst van de desktop: Desktop as a Service (DaaS)

Dit e-boek neemt Desktop as a Service onder de loep. De hoofdstukken in dit e-boek behandelen volgende elementen:

  • De innovatie van desktop virtualisatie
  • Wat is desktop virtualisatie?
  • Tijd voor verandering: migratie naar de cloud
  • De ins en outs van DaaS
  • DaaS goed introduceren en uitrollen in de organisatie
  • DaaS is de toekomst: 10 redenen op een rij

Wil je meer weten over de verschillen tussen DaaS en de andere virtualisatie mogelijkheden? Wil je virtuele desktops aanbieden, maar heb je niet de experts in huis om VDI op te zetten en te beheren? Download dan snel dit for dummies e-boek en bekijk hoe je desktopbeheer een pak eenvoudiger, goedkoper en moderner maakt!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerDesktop VirtualisatieCloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Doe de cybersecurity gezondheidscheck 2021

De versnelde uitrol van het thuiswerken heeft naast veel voordelen ook risico’s met zich meegebracht! Cybercriminelen liggen 24/7 op de loer en benutten ieder zwak punt binnen jouw beveiliging. Daarom is het belangrijk dat jouw bedrijf voldoet aan de benodigde securityeisen. Download deze whitepaper en doe de cybersecurity gezondheidscheck om te zien of jij in 2021 goed beveiligd bent.

Lees verder

IT Beheer :  Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt?

Geen enkele organisatie wil slachtoffer worden van cybercrime: het kost je veel geld en zorgt voor een behoorlijke deuk in het imago. Daarom investeerden bedrijven de afgelopen jaren in beveiligingstools. Maar desondanks werden deze goed beveiligde bedrijven nog steeds slachtoffer van cyberaanvallen. Lees in deze whitepaper waarom.

Lees verder

Desktop Virtualisatie :  Virtuele werkplekken uit de cloud: zo pak je het aan

Bij veel bedrijven wordt sinds de start van de coronapandemie voornamelijk thuisgewerkt. Toch is er vaak nog die ene applicatie waarvoor je elke week een dag naar kantoor moet. In deze whitepaper lees je hoe je 100% thuiswerken inricht met een desktop uit de cloud. Deze werkplek geeft iedereen toegang tot alle applicaties, ook degene waarvoor je normaal naar kantoor moet. Benieuwd hoe dat precies werkt? Dat lees je hier.

Lees verder

Cloud Computing :  Kies voor een werkplek in de cloud

Een flexibele en moderne werkplek in de cloud biedt medewerkers ruimte voor optimale motivatie en innovatie. Toch staan veel organisaties voor obstakels om daadwerkelijk de overstap te maken naar de cloud. Windows Virtual Desktop biedt jou hierin een uitkomst en helpt je op weg. Download deze whitepaper en kijk hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder

Partner

Nutanix

Nutanix software unifies private, public, and distributed clouds, and empowers IT to deliver applications and data that power their businesses.

Profiel Nutanix ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.