Maak een eind aan weerstand tegen nieuwe tools

Met de AAA-adoptiestrategie haal je meer uit jouw IT-investering

Met de AAA-adoptiestrategie haal je meer uit jouw IT-investering

Er bestaat binnen organisaties vaak weerstand tegen de introductie van nieuwe software op de werkvloer. Medewerkers hebben onvoldoende kennis van de mogelijkheden of vinden de veranderingen té overweldigend. Met als gevolg dat ze de programma’s maar half gebruiken of teruggrijpen naar eerdere tools. Maar met de juiste veranderstrategie kunnen collega’s inzien dat werken met nieuwe tools toch echt beter, sneller en gemakkelijker is!

Nieuwe tools omarmen

Om maar met het belangrijkste te beginnen: nieuwe tools kun je maar beter niet ineens uitrollen over de organisatie; en onwetende medewerkers zonder voorkennis moet je niet confronteren met nieuwe software. Gezien de grote omvang die een Office 365 verandertraject met zich meebrengt, is een zorgvuldige voorbereiding, planning en uitvoering essentieel. En daar is een uitgewerkte adoptiestrategie voor nodig.

De AAA-adoptiestrategie

Mavention ontwikkelde een dergelijke strategie, waarbij de nieuwe software zo vroeg mogelijk in kleine stapjes wordt geïntegreerd in de organisatie. Het gaat erom bij (een deel van) de medewerkers zo vroeg mogelijk draagvlak te creëeren, zodat mogelijke weerstand in een later stadium wordt voorkomen of weggenomen. Deze AAA-adoptiestrategie is op drie opeenvolgende fases gebaseerd:

  1. Awareness: een veranderteam bestaande uit leden van operatie en staf communiceert zo helder mogelijk over het nut en de noodzaak van Office 365. Ook stellen ze ‘use cases’ op: scenario’s die beschrijven hoe medewerkers willen samenwerken en hoe ze daarbij de Office 365 applicaties gaan gebruiken.
  2. Activatie: collega’s die al overtuigd zijn gaan in pilots daadwerkelijk met de apps aan de slag. Met een communicatieplan worden (hopelijk) ook de andere collega’s geënthousiasmeerd, die vervolgens ook training en begeleiding krijgen. In een governance plan is vastgelegd wat het beleid, de procedures, rollen en verantwoordelijkheden zijn om de Office 365-omgeving te beheren.
  3. Adoptie: de lastigste maar ook meest waardevolle fase van het traject. Hierbij worden de use cases breed geïmplementeerd binnen de organisatie. Eerder succesvol uitgevoerde pilots worden nu stap voor stap vastgelegd en opgeschaald naar alle medewerkers. Door te blijven meten en continu succesjes als best practices vast te leggen, is het een kwestie van tijd voordat de hele organisatie de nieuwe werkwijze omarmt.

Ontdek alle ins-en-outs van deze AAA-adoptiestrategie en lees verder over wat er allemaal nodig is voor een succesvolle veranderingsstrategie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieTraining & Coaching bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Outsourcing van softwareprojecten: yay of nay

Het outsourcen van de ontwikkeling van software is in de meeste gevallen een economische overweging. De kennis is in het buitenland aanwezig en de kosten zijn voor bedrijven nog steeds te behappen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, de weg naar een succesvolle samenwerking is bezaaid met hindernissen. Met de 6 stappen uit deze whitepaper werk jij aan succesvolle outsourcing.

Lees verder

Training & Coaching :  HR-taken verschuiven naar lijnmanagement?

We zien dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om meer HR-taken neer te leggen bij lijnmanagers. Dat klinkt logisch, teamleiders en afdelingshoofden staan immers een stuk dichter bij de werknemers. Maak van deze verschuiving een succes door zowel de voor- als nadelen in kaart te brengen. Deze whitepaper zet ze op een rij en beschrijft hoe je de nadelen snel aanpakt.

Lees verder

Training & Coaching :  Soft skills zijn ondergewaardeerd

Koningen van de computercode of meester van de machines? Geweldig natuurlijk als de technische vaardigheden van je consultants subliem zijn. Kunnen ze niet goed communiceren of totaal niet samenwerken dan is de kans groot dat je klant het contract beëindigt en voor een ander kiest. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Soft skills zijn daarom net zo belangrijk als technische expertise. Er is dus werk aan de winkel!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.