Loop voor op uw concurrenten en neem slim uw beslissingen

Loop voor op uw concurrenten en neem slim uw managementbeslissing

Loop voor op uw concurrenten en neem slim uw managementbeslissing

Onbetrouwbare informatie in rapportages, te weinig of juist te veel informatie, kunnen een domino-effect ontketenen in uw organisatie en uiteindelijk leiden tot het nemen van verkeerde managementbeslissingen met alle gevolgen van dien zoals:

  • verslechtering van uw concurrentiepositie,
  • de continuïteit van bedrijfsprocessen komen onder druk,
  • meer weerstand bij veranderingen binnen uw organisatie.

Dit kunnen de gevolgen zijn van een Management Informatiestructuur die niet voldoet aan de hedendaagse eisen die gesteld worden aan organisaties.

Aan de hand van de volgende fases beschrijft deze whitepaper de kortste weg naar een effectieve Management Informatiestructuur:

  1. Aanpak
  2. Inventarisatie en analyse
  3. Implementatie
  4. Het resultaat

Een goede informatiestructuur, inclusief het beheerproces om noodzakelijke veranderingen rondom de informatiestructuur te managen, is de basis voor een goed functionerend bedrijf en een op maat gesneden verantwoording naar de buitenwacht, waaruit interne risicobeheersing en transparantie van de controlesystemen blijkt.

Tot slot beschrijft deze whitepaper nog een praktijkcase van een woningbouwcorporatie. Download deze paper gratis en geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementInformatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.