Kunstmatige intelligentie in de praktijk

Zet Watson voor jou aan het werk

Zet Watson voor jou aan het werk

Ga maar even na hoeveel data jij in jouw bedrijf tegenwoordig verzamelt. Bezoekcijfers van je website, klantgegevens uit je CRM-systeem of data uit IoT-toepassingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle financiële data die je verzamelt… Met alleen mankracht heb je echt niet voldoende tijd om al deze data om te zetten naar waardevolle informatie. Tijd om de hulplijn in te schakelen: kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie helpt je verder

Maak kennis met jouw nieuwe werkkracht, Watson. Hij startte zijn carrière als supercomputer, ontworpen door IBM om deel te nemen aan het populaire quizprogramma Jeopardy! (Watson won). Watson is inmiddels al lang niet meer die ene supercomputer maar een platform dat rekenkracht, taaltechnologie en deep learning combineert om jou te helpen bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van bergen aan gestructureerde en ongestructureerde data.

Waarom aan de slag met Watson?

  1. Bescherm jouw inzichten: Dankzij Watson houd je zelf volledige controle op wat jij belangrijk vindt. Je bent en blijft de eigenaar van de data en de inzichten die jij hieruit haalt.
  2. Neem jouw processen onder de loep: Voeg kunstmatige intelligentie toe aan jouw processen en maak ze slimmer. Omdat Watson leert van experts uit de branche is hij in no-time klaar om toegevoegd te worden aan jouw processen. Hij kent de branche en begrijpt het vakjargon.
  3. Meer weten met minder data: Watson kan aan de slag met jouw data zonder dat extra integratie nodig is.

En nu wordt het echt leuk: praktijkvoorbeelden!

Laat je inspireren door de mogelijkheden en toepassingen in het veld. Een Braziliaanse bank die klantcontact persoonlijker maakt en hun adviseurs helpt bij het sneller opsnorren van informatie. Een Australische olie- en gasexploitant die medewerkers op boorplatformen ondersteunt bij complexe en heel specifieke vragen. Je leest het allemaal in deze whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Betere budgettering en planning zorgen voor meer groei

Planning en budgettering zijn een essentieel onderdeel bij het maken van datagedreven beslissingen. Voor veel bedrijven is dit echter een behoorlijke uitdaging. De informatie die de financiële afdeling nodig heeft zit vaak in losse spreadsheets of in verouderde systemen. Om inzicht te krijgen in alle informatie hebben we dus software nodig waar data uit verschillende systemen samenkomen voor analyse. Je leest er alles over in deze whitepaper.

Lees verder

Data Management :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.