Kosten besparen door serveroptimalisatie

Reduce your carbon footprint

Reduce your carbon footprint

De IT afdeling is binnen veel organisaties de grootste verbruiker van elektriciteit. Omdat dit verbruik steeds blijft groeien is dit bij veel bedrijven een kritieke factor aan het worden. Apparatuur en servers worden ook steeds groter en gaan hierdoor meer stroom verbruiken. Dit zorgt ervoor dat de ‘carbon footprint’ of milieu belastende uitstoot van de organisatie steeds groter wordt. De meeste servers benutten maar 5-10% van de rekenkracht die het aan zou kunnen. De whitepaper kijkt naar een aantal feiten die naar voren zijn gekomen uit onderzoeken van externe partijen. Zo zijn de volgende feiten te noemen:

  • Elektriciteitskosten van IT zullen van de huidige 10% stijgen naar 50% in de komende jaren (Gartner)
  • Wanneer servers inactief zijn verbruiken ze gemiddeld nog steeds 30% van het maximale verbruik. (Forrester)
  • 50% van de huidige datacenters hebben onvoldoende vermogen in huis om te kunnen voldoen aan de vraag van de apparatuur. (Gartner)

Optimalisatie
Door het optimaliseren van de CPU, Memory en Disk snelheid wordt het mogelijk gemaakt om de maximale waarde uit de server te halen qua kilowattuur en elektriciteitsverbruik. Dit kan voor een besparing zorgen van honderd tot duizenden euro’s per jaar. Ook de milieubelastende uitstoot van de organisatie zal hierdoor sterk verminderd worden. Door het dynamisch optimaliseren van de server wordt het mogelijk gemaakt dat de server meer applicaties en gebruikers kan ondersteunen.

De whitepaper
Lees de whitepaper voor meer informatie over het verminderen van kosten en uitstoot door de optimalisatie van IT apparatuur. De whitepaper gaat dieper in op oplossingen die de organisatie in kan zetten om dit doel te bereiken. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.