Klantervaring verbeteren met multibranding van zakelijke documenten

Pain free multi-branding across all communications

Pain free multi-branding across all communications

Er zijn veel organisaties die twee of meer vergelijkbare producten, services of afdelingen vermarkten onder diverse merken. Bijvoorbeeld: een verzekeringsorganisatie kan zich richten op verschillende doelgroepen met verschillende merken. Daarnaast kunnen ze één merk in het ene land gebruiken, terwijl ze in het andere land een totaal verschillend merk gebruiken.

Alhoewel het logo, de kleuren en het lettertype per merk kunnen verschillen, is de content vaak soortgelijk. Is het niet veel makkelijker als eindgebruikers dezelfde content kunnen gebruiken voor elk merk en zij vervolgens voor elke specifieke klant gemakkelijk het merk kunnen kiezen dat zij nodig hebben?

De loyaliteit van klanten neemt toe wanneer de klant ervaart dat de communicatie van de organisatie altijd accuraat is en dezelfde look-and-feel heeft.

Lees in deze whitepaper meer over:

  •  hoe gemakkelijk het is om inhoud te scheiden van branding.
  • hoe uw eindgebruikers eenvoudig de inhoud kunnen beheren.
  • dat het aanpassen van een logo of een merk niet betekent dat alle document templates gewijzigd moeten worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.